3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

İlhan Eker hakeme isyan etti

Turkcell Süper Ligi'nin 25. haftasında oynanan ve alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Gençlerbirliği ile Denizlispor golsüz berabere kaldı. Maçın bitiş düdüğünden sonra hakem Fırat Aydınus ile konuşmaya çalışan Gençlerbirliği futbolcusu İlhan Eker, 2. sarı kartın ardından kırmızı kart gördü.

Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Samet Aybaba, kalabalık savunmaya karşı pozisyon bulmakta zorlandıklarını belirterek, "Maçın ilk yarısında temposuzduk. İkinci yarıda biraz kıpırdadık ve pozisyonlar bulduk. Kalabalık savunma anlayışıyla oynayan ve topu sürekli uzun vuran takımlara karşı oynamak zor. Biz de bugün çok gayretli değildik. Böyle maçları daha ciddiye almalıyız" diye konuştu.

Denizlispor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, dengeli bir maç oynadıklarını ifade ederek, "İki takım da aynı puandaydı. Dengeli bir maç oldu. İlk yarıda karşı karşıya kaçırdığımız bir pozisyon var. İki takım da dönem dönem iyi oynadı. Maçın son bölümlerinde Gençlerbirliği daha baskılıydı. Oyunun genelinde berabere bitecek bir maç görüntüsü vardı. Gençlerbirliği deplasmanından alınan 1 puan iyidir. 6 maçtır yenilmiyoruz. Milli maç arasını iyi değerlendirerek, alt sıralardan uzaklaşmak istiyoruz" dedi.

Mesut Bakkal, hakemin kararlarıyla ilgili olarak, "Kartların çok ucuz çıktığını düşünüyorum. Bizler can derdindeyiz. Cezalılarımız çoğalıyor" ifadelerini kullandı.
Bakkal, maç öncesinde kendisine sevgi gösterilerinde bulunan Gençlerbirliği taraftarlarına teşekkür ederek, "Çok duygulandım. Benim için sürpriz oldu. Duygularımız her zaman karşılıklı. Gençlerbirliği'nin bende ayrı bir yeri var. Beni teknik direktör yapan Gençlerbirliği Kulübü'dür" şeklinde konuştu.

Gençlerbirliği'nde maç sonrasında 2. sarı karttan kırmızı kart gören İlhan Eker, "Biz, maç boyunca sürekli futbol oynamaya çalıştık. Rakibimiz ise sürekli oyunu bozmaya çalıştı. Maçın son bölümlerinde bir pozisyonda hakem bizim avantajımızı aldı, onlara verdi. Bunun sebebini sorunca sarı kart gördüm. Daha sonra hakeme 'Futbol oynamaya çalışanı mı, yoksa oynatmak istemeyeni mi kollayacaksınız ?' diye sordum. Fırat Aydınus, bana 'İlhan fazla konuşma, kırmızı kartı göstereceğim' şeklinde cevap verdi. Maç sonrasında sadece kendisiyle konuşmak istedim. Küfür falan da etmedim. Bana 2. sarı kartı gösterdi. Nedir yani ? Gençlerbirliği'nin bir futbolcusu olan İlhan Eker, maçın hakemiyle hiç mi bir şey konuşamayacak ?" ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği'nin tecrübeli orta saha oyuncus Mehmet Nas, sahaya galibiyet için çıktıklarını ancak bunu başaramadıklarını ifade ederek, iki takımın da lehine olmayan bir sonucun ortaya çıktığını söyledi.

Denizlisporlu futbolcular Fatih Yiğen ve Zafer Çevik, Gençlerbirliği'nin kendilerinden biraz daha baskılı oynadığını belirterek, Ankara'ya puan için geldiklerini ve bunu başardıkları için mutlu olduklarını ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 19:02:10
Güncelleme :22 Mart 2009 Pazar 19:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?