4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

İlk hac kafilesi yola çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Suudi Arabistan'a giden ilk hac kafilesi, Esenboğa Havalimanı'ndan dualarla uğurlandı.

Hac ibadetini yerine getirmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla Suudi Arabistan'a gidecek 2 kafiledeki toplam 444 hacı adayı için Esenboğa Havalimanı'nda tören düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim okunarak başlanan törende konuşan Hac Dairesi Başkanı Seyfettin Ersoy bugün İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları ile Adana ve Dalaman'dan 10 kafilenin daha Medine'ye gideceklerini söyledi.

Bugün başlayan gidişlerin 14 Aralık'a kadar devam edeceğini bildiren Ersoy, 23 Aralık-24 Ocak tarihleri arasında da hacıların kutsal topraklardan döneceklerini kaydetti.

Hac ibadeti konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hizmetle ilgili her türlü tedbiri aldıklarını belirten Ersoy, bu akşam 20 bayan din görevlisinin de hacı adaylarına yardımcı olmak için kutsal topraklara doğru yola çıkacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Ankara Müftü Vekili Eyyup Demir, hacı adayları için dua etti.

Bu yıl Türkiye'den Suudi Arabistan'a 470 kafilenin gönderileceği, kafilelerin transferlerinin toplam 19 havalimanından gerçekleştirileceği öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2007 Pazar 13:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?