5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

İmece Plastik'ten Cezayir'e ihracat

İMECE PLASTİK'TEN CEZAYİR'E 120 TONLUK İHRACAT

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı ve İmece Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu, şirketlerinin Cezayir'e tek partide 120 tonluk ihracat gerçekleştirdiğini kaydetti.

Sera örtüsü üretimi yapan Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki İmece Plastik, Cezayir'e 15 ton olarak başlattığı sera örtüsü ihracatını, tek bir partide 120 tonluk ihracatıyla taçlandırdı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Kutlu, "2010 yılının Kasım ayında İtalya'nın Bologna kentinde EIMA Uluslararası Tarım Fuarı düzenlendi. Dünyanın farklı bölgelerinden gelen birçok ithalatçı ve ihracatçının, firmalarını yerli ve yabancı yatırımcılarla buluşturma ve ürünlerini tanıtma fırsatı elde ettikleri bu

fuarda İmece Plastik de stant açtı. Şirketimizin ürün kalitesi, birbirinden farklı sera örtüleri ve bunların üretiminde kullandığı üstün teknoloji, birçok yabancı firmanın dikkatini çekti" dedi.

Fuar ve akabinde gerçekleştirilen görüşmelerin neticesinde Cezayir'den bir firma yetkilisinin İmece Plastik fabrikasına ziyarette bulunduğunu dile getiren Kutlu, yapılan ikili görüşmeler üzerine firmadan alınan 120 ton siparişin, 7 konteynırla Antalya'dan Cezayir limanına gönderildiğini belirtti. İmece Plastik'in ülke ekonomisine ihracat geliri de sağlayarak katkıda bulunduğuna dikkat çeken Kutlu, "Hedefimiz ihracata başladığımız Cezayir ve İtalya'dan başlayarak Avrupa ülkelerinde İmece Plastik sera

örtüsü pazarımızı oluşturmak ve dünyanın dört bir yanında sera örtülerimizin satış ağı ile ihracat pazarını büyütmektir. Bu yöndeki çalışmalarımız da Türk Çiftçisinden aldığımız destek ve güvenle hız kesmeden devam etmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2011 Çarşamba 10:12:03
Güncelleme :16 Mart 2011 Çarşamba 10:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?