5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

İnfo ve TÜYAP'ın söz düellosu

İnfo Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Okan Çam, Türkiye'de ilk ve tek Tarım Fuarı düzenleyenlerin kendileri olduğunu söyleyerek, "TÜYAP fuarcılığın her türlü saldırılarına rağmen Türkiye'nin en büyük tarım fuarı olma özelliğini taşıyoruz" dedi. 

Çam, "Ankara'da Türkiye'nin en büyük ve uluslararası tarım fuarı olma özelliğini elimizde tutarken, TÜYAP tekelleşme adına, Anadolu'daki bütün fuarcıları yıpratmak için gelişmiş fuarları organize etmeye başladı. Aynı tarihlerde, ilk defa bu sene Ankara'da tarım fuarı düzenlemeye kalktı. Sırf bu fuarı kendi tekeline geçirmek ve Agrotec'i baltalamak adına bedava yerler verdi" şeklinde konuştu. TÜYAP'ın Konya ve Bursa'da tarım fuarı düzenlerken bu sene Ankara'da düzenlemesine anlam veremediğini ifade eden Çam, "TÜYAP Konya ve İstanbul'da hayal kırıklığına uğradı. Ankara'da da fiyaskoya uğradı. Agrotec 10. Uluslararası Tarım Fuarı Perşembe günü 7 Eylül'de kapılarını açıp Pazartesi akşamına kadar devam edecek. Yerli ve yabancı 200'ün üzerinde katılımla Türkiye'nin en büyük uluslararası Tarım Fuarı'nı korumaktadır" şeklinde konuştu. 

Tarım Fuarı'na her sektörden katılım olacağını dile getiren Çam, "Fuarımızda traktörler tarım makinaları tohumcular, tarımsal ilaççılar, bio dizel üretim tesisleri, süt sağmacı ve hayvansal ürünler, bahçe yetiştiriciliği, biçerdöve ve tarımsal girdileri sağlayan bir çok ürün sergilenecek. Bununla beraber Tarım Bakanlığı 172 kuruluşuyla Türkiye'nin her yerindeki birimlerini geniş bir organizasyonuyla katılımı gerçekleşecek. Yine Tarım Kredi Kooperatifleri tüm iştirakleriyle bu fuarda. Ayrıca TİKA ile işbirliği içerisinde düzenlenen fuarda, Türkiye Cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkelerinden geniş ziyaretçi katılımlarıyla işbirlikleri gerçekleştirilecek. En önemlisi Sudan, Irak, Türkmenistan, Azerbaycan ve Özbekistan'dan heyetler gelecektir" açıklamasında bulundu. 

Çam ayrıca, bu sene ilk yaparak Tarım Zirvesi de gerçekleştireceklerini belirterek şöyle konuştu: 

"Bu sene bu fuarla birlikte birincisi düzenlenen bir tarım zirvesi gerçekleştiriliyor. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek zirve, Türkiye'de hem tarımın gelişmesi hem de sorunlar masaya yatacak. Bu fuarla eşdeğer olarak aynı tarihlerde yine AKM'de gıda ve gıda teknolojileri fuarının birincisini İNFO fuarcılık düzenlemekte. Tüyap'ın tüm saldırılarına rağmen Türkiye'nin en büyük fuarı olma özelliğini kimseye kaptırmadık. Türkiye'nin her yerinden her sene olduğu gibi onbinlerce çiftçi fuarı ziyaret edecek."
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2006 Çarşamba 12:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?