3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

İnsan tacirleri tutuklandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında, "insan ticareti yaptıkları" iddiasıyla gözaltına alınan 43 kişiden 21'i tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Büro Amirliği ekipleri bir ihbarı değerlendirerek, "Danışmanlık ve bakıcılık adı altında şirket kurarak insan ticareti yapıldığını" belirledi.

İhbar üzerine harekete geçen emniyet ekipleri "Dadı" adı verilen operasyon kapsamında liderliğini Meral K. ve Handan B'nin yaptığı Fatma U, Necla B, Serpil Ö, Binali A, Fazlı Y, Bahar A, Naciye A, Muharrem V, Canan B, Mualla A, Aydın K, Günay Ş, Mehmet K, Harun G, Hasan G, Adem E, Ahmet K, Mustafa Ç, Zakhıda A, Alma G, Sevich A, Suray S, Bünyami G, Mustafa Y, Kıymet G, Mustafa A, Sadık B, Feyzullah Z, Vardo G, Seyit E, Paşa Y, Sezai K ve İbrahim D. ile adları açıklanmayan 8 kişi göz altına alındı.

Sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen 43 kişi daha sonra mahkemeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı Kocabey'e ifade veren şüphelilerden 27'si tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi Ankara 10. Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan şüphelilerden Alma G, Mualla A, Vardo G, Günay Ş, Sevich A. ile ismi öğrenilemeyen bir kişi serbest bırakılırken, 21 kişi ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve insan ticareti yapmak'' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 09:00:41
Güncelleme :17 Haziran 2009 Çarşamba 09:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?