3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

İşçiler iş bıraktı

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, "Bizim için grev amaç değil araçtır, en son kullanacağımız silahtır" dedi.

Türk-İş tarafından düzenlenen "Bir Saat Çalışmama Hakkını Kullanma' eylemi doğrultusunda sembolik olarak 1 saat iş bırakan işçiler, Ankara'da TEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde toplandı. Çeşitli sloganlar atan işçilere başta Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız olmak üzere çeşitli sendika başkanları destek verdi.

Eylemde bir konuşma yapan Türk-İş Başkanı Kumlu, mücadelelerinin 'ekmek' mücadelesi olduğuna dikkat çekerek, "Yani eve giren paranın, sofraya konan yemeğin mücadelesidir. Çocuklarımızı okula gönderebilmenin, hastalarımıza ilaç alabilmenin, ev kirası ödeyebilmenin, gaz alabilmenin, elektrik, su faturalarını ödeyebilmenin mücadelesidir" diye konuştu.

Hükümetin dertlerini anlamasını, sokaklara dökülmeden hak ettiklerini alabilmeyi istediklerini vurgulayan Kumlu, "Ancak vermediler. Bize birinci 6 ay yüzde 3, ikinci 6 ay yüzde 4 verdiler. Sigorta kayıplarımız dururken, biz bu orana nasıl imza atarız arkadaşlar. Biz fazla bir şey istemiyoruz. Hakkımızı istiyoruz. Kaybettiklerimizin telafisini istiyoruz" dedi.

"Madem müzakere olmayacak niçin sendikalar var? Madem sözleşme masalarında Nuh denip peygamber denmeyecek o zaman niçin toplu iş sözleşmesi var" diyen Kumlu, "Bizim için grev amaç değil araçtır, en son kullanacağımız silahtır" şeklinde konuştu.

Sorunların masa başında halledilmesini tercih ettiklerini vurgulayan Kumlu, "Bu eylemimizle de bizi anlamazlarsa yeni eylemlerimizle kendimizi anlatmaya çalışacağız. Ya sonra, vermediler mi? elbette ki greve çıkacağız arkadaşlar" dedi.
Açıklamanın ardından bir süre müzik eşliğinde oynayan işçiler eylemi sona erdirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 10:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?