3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

İşçilere kanser semineri

Mamak Belediyesi, mide kanseriyle mücadele kapsamında personeline hastalık ve erken teşhisi konularında seminer verecek. Seminerde, mide kanserinin nedenleri, belirtileri, teşhisi, tedavisi ve korunma yolları anlatılacak

İşyeri Hekimliği

Mamak Belediyesi, iş yeri hekimliği kapsamında, işçilere yönelik eğitim çalışmalarına devam ediyor. Mamak Belediyesi, Sağlık Bakanlığı’nın mide kanserinin erken tanı ve tedavi çalışmalarına destek amaçlı işçilere seminer verecek.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Ankara Üniversitesi Gastroenteroloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında seminerler, 16 Temmuz saat 10:00’ da Yeşilbayır İşletme Tesisleri Yemekhanesi’nde, 17 Temmuz saat 14:30’da Mamak Belediyesi Hizmet Binası 18 Mart Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Erken Tanı ve Teşhis

Mide kanserinin belirtilerinin, önemsenmeyen basit şikayetler şeklinde olacağına dikkat çekilecek seminerde, mide kanserinin nedenleri, belirtileri, teşhisi, tedavisi ve korunma yolları anlatılacak. Mide kanserinin görülmesinde beslenme alışkanlığının rolü hakkında bilgi verilecek.

“Bilimsel Nitelikli Çalışmaları Önemsiyoruz”

Geçtiğimiz günlerde aile ve bireye yönelik, kalp sağlığı, anne sütünün önemi ve tüp bebek semineri düzenlediklerini hatırlatan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, toplumun sağlığını korumayı amaçlayan bilimsel nitelikli çalışmaları önemsediklerini belirtti. Başkan Akgül, “Erken teşhisin hayat kurtardığı bilinciyle hareket ediyoruz. Vakit kaybı hastalığın tedavisini çok daha zor aşamalara getiriyor. İşçilerimizin seminerlere katılımını bekliyoruz” dedi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 11:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?