4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

İşportacılara göz yaşartıcı sprey

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 25 Eylül tarihinde ilk kez 'savunma' ihalesine çıkarak, göz yaşartıcı sprey ve kalkan satın alacak.

İşportacılarla mücadelede zayıf kalan zabıta memurlarına dağıtılacağı öğrenilen spreylerin, temas halinde insanı 15 dakikalığına etkisiz hale getirdiği öğrenildi.Ankara Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın açtığı ihalede, beş kalem savunma amaçlı teçhizat açık ihale usulü ile alınacak. 25 Eylül saat 15.00'te teklif verme süresinin dolacağı ihalede, mal teslimi ise en geç 25 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

İhalede alınacak beş kalem savunma teçhizatı şöyle: "OC Gaz Spreyi 250 adet, Sprey Taşıma Kılıfı 250 adet, Şeffaf Küçük Boy Kalkan 250 adet, Teçhizat Kemeri, Kask Taşıma Aparatı, İç Kemer Bağlantı Köprüsü 250 takım, Kask, Bone 250 takım".

OC Gaz Spreyi polisin sosyal olaylarda sıkça kullandığı göz yaşartıcı bir gaz. Rahatlıkla avuç içinde tutulabilen sprey, mont cebinde, çanta gözünde de rahatça taşınabiliyor. Kullanılan kişiye kalıcı zarar vermediği, öldürücü etkisi bulunmadığı içinde en kullanışlı savunma silahlarından birisi olan göz yaşartıcı spreyler genelde kadınlar tarafından kapkaççılara karşı kullanılan bir silah durumunda. Sprey kullanıldığında ise temas ettiği kişiyi 15 dakikalığına etkisiz hale getiriyor.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 11:05:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?