4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

İşte bombayla kararan 6 hayat

Muzaffer cuma günü damat olacaktı. Tuba doğum günü hazırlığı yapıyordu. Askerden yeni gelen Ferhat ile seyyar satıcı Serdar geçim derdindeydi. Bilal beyin tümöründen yeni kurtulmuştu..

Ulus'ta Türkiye'yi acıya boğan canlı bomba, 6 masum insanı sevdiklerinden ayırdı. Patlamayla yaşamını yitirenlerden geriye, yürek burkan öyküler kaldı:

* Muzaffer Savaş: Mamak Kayaş'ta ailesi ile birlikte gecekonduda oturuyor. 28 yaşında. Yıllarca işsiz kalmış, üç ay önce özel bir güvenlik şirketinde iş bulmuştu. Düzenli işe kavuşunca 7 ay önce nişanlandığı Rukiye Uslu ile 15 gün önce nikâh kıymış, Cuma günü, dünya evine girmeye hazırlanıyordu. İş çıkışında Anafartalar Çarşısı'na uğrayarak kendisine damatlık baktı. Sonra evine gitmek üzere otobüslerin kalktığı durağa yöneldi. Patlayan bomba Savaş'ın da canına kıydı, damatlık yerine kefen giydi. Savaş dün Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

EVLENEMEDEN DUL KALDI
İki hafta önce nikâh kıyan Rukiye, dünyaevine girmeden dul kaldı. Eşinden geriye sadece bir evlilik cüzdanı ile bir kolye kaldı. Düğün hazırlıklarını tamamlamış, Mamak'ta bir ev kiralayarak içini döşemişti. Acı haberden sonra sinir krizi geçiren Rukiye şimdi aldığı ilaçlarla ayakta duruyor. Düğün için şehir dışından Ankara'ya gelen Savaş'ın akrabaları da talihsiz gencin evinin önünde göz yaşı döküyor.

ARKADAŞLARININ 'FİFİ'Sİ
* Tuba Yami: Anafartalar Çarşısı'ndaki giyim mağazasında çalışan 19 yaşındaki Tuba Yami, bir müşterinin kıyafeti için terziye giderken saldırının kurbanı oldu. 

Ailesinin 5 çocuğundan biri olan Tuba, mermer ustası babası Orhan Yami ile birlikte ailesinin geçimini sağlıyordu. Tuba'nın çalıştığı Ayben Giyim Mağazası'nda dün gözyaşı seli vardı. 

Arkadaşları "Fifi" diye seslendikleri Tuba için çarşının, arka kapısında, merdiven dibinde sabah saat 08.00'de toplandı. 

Kızlı erkekli arkadaşları birbirlerine sarılıp hıçkıra hıçkıra ağladı. 

Arkadaşları, Tuba'nın 27 Mayıs Pazar günü doğum günü olduğunu ve sürpriz hazırladıklarını anlattı. 

Tuba'nın, kolayı çok sevdiğini hediye olarak kendisine bir kasa kola almayı planladıklarını söylediler. 



Tuba'nın cenazesi, dün ikindi namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. 






YİNE YOKSULLARI VURDU
* Ferhat Kanat:
Askerden yeni gelen Kanat, 6 aydır çarşının girişindeki bir CD dükkânında işçi olarak çalışıyordu.

 Patlama, yakında nişanlanmaya hazırlanan Kanat'ı da sevdiklerinden kopardı. 

Kanat'ın ölüm haberini alan Kızılcahamam'daki ailesi sinir krizleri geçirdi.













* Serdar Karayiğit: Yoksul bir ailenin çocuğu olan 32 yaşındaki Karayiğit, çarşı önündeki tezgâhında sigara satarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyordu.

 Karayiğit'in ölüm haberi, Bala'da oturan yakınlarını yıktı.
















* Bilal Genç: 44 yaşındaki Bilal Genç, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda memurdu. 

Evli ve üç çocuk babası olan Genç yıllarca beynindeki tümör nedeniyle ölümle burun buruna yaşamış, ameliyatla adeta hayata yeniden dönmüştü. 

Her fırsattta Hacı Bayram Camisi'ne gidip namaz kılıyor, dua ediyor, Allah'a şükrediyordu. O gün de namazını kılmış evine dönüyordu.


Sabah
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 06:45:56
Güncelleme :24 Mayıs 2007 Perşembe 07:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?