4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

İşte DP'nin Ankara adayları...

Demokrat Parti (DP), 22 Temmuz'daki genel seçimlerde yarışacağı milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na verdi. 

DP listesinde, ATO Başkanı Sinan Aygün Ankara 1. bölgede ilk sırada, aynı bölgede, 'yılların siyasetçisi' Saffet Arıkan Bedük ise ikinci sırada yer aldı. 

Demokrat Parti (DP), milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na verdi. DP aday listesinde, ATO Başkanı Sinan Aygün, Ankara 1. bölgeden birinci sırada yer aldı. Aygün'ün, 'yılların siyasetçisi' DP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük'ün üstünde yer alması dikkat çekti. Mehmet Ağar'ın hayatını kaybeden kızını hatırlatan spiker Şebnem Kısaparmak da Kastamonu birinci sırada, eski MHP'li Ramazan Mirzaoğlu Kırşehir birinci sırada, Anavatan kökenli Yaşar Topçu Sinop, Eyüp Aşık ise Trabzon'dan birinci sırada yer aldılar. DP listesinde, yıllarını partiye veren Esat Kıratlıoğlu'nun oğlu Ahmet Esat Kıratlıoğlu da Nevşehir birinci sırada kendisine yer buldu. 

Parti yönetimi, Tansu Çiller döneminin etkili isimlerinden Kamer Genç ile adı 'Susurluk' olayına karışan Sadet Bucak'ı da milletvekili adayı olarak gösterdi. Genç Tunceli'den, Bucak ise Urfa'dan birinci sıradan milletvekili seçilmek için mücadele verecek. YSK'ya verilen aday listesinde ismi yer almasa da Genel Başkan Mehmet Ağar'ın Elazığ birinci sıradan aday olduğu belirtildi. Emniyet eski Genel Müdürü Necdet Menzir de İstanbul 3. bölge 4. sırada yer aldı. 

Öte yandan DP, aday listesinde 13 ilde aday isimlerini YSK'ya bildirmedi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 19:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?