4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

İşte saldırganın ilk ifadesi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e saldırı girişiminin zanlısı Nurullah İlgün'ün üzerinde, Irak yapımı “Saddam 14'lüsü” adı verilen bir tabanca bulunduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, AŞTİ'de Ankara Terörle Mücedele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındıktan sonra, Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilen Nurullah İlgün (28), Cumhuriyet Savcısı Adil Kubat'ın gözetimindeki sorgusunda, olayı kendisinin gerçekleştirdiğini belirtirken, “herhangi bir örgütle ilişkisi bulunmadığını” ileri sürdü. Zanlı İlgün'ün, Ankara İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan görevlilerin de katıldığı sorgulamada, olayda kullandığı silahı ”bir süre önce İstanbul'da tanımadığı bir kişiden 500 YTL karşılığında aldığını” söylediği bildirildi.

“YÖK'e girmeyi başarması durumunda Teziç'i öldürmeyi değil, ateş ederek korkutmayı amaçladığını” ileri süren zanlının “Teziç'in gazetelere verdiği demeçler ile televizyondaki konuşmalarından etkilendiğini” ve “eylemi kendisinin tasarladığını” söylediği öğrenildi.

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan sağlık kontrolünün ardından Jandarma Alay Komutanlığına teslim edilen Nurullah İlgün'ü, yapılan yüzleştirmede YÖK'ün özel güvenlik görevlileri teşhis ederken, olayın ardından İlgün'ün Kızılay'a kadar geldiği taksinin sürücüsü ise teşhis edemedi.

Alınan bilgiye göre, evli olan ağabeyi ile birlikte İstanbul'da kaldığını ve lise mezunu olduğunu kaydeden zanlının üzerinden, son zamanlarda toplumsal gösterilerde ön plana çıkan bir derneğin İstanbul'daki şubesinden aldığını belirttiği bir kartvizit çıktı.

Öte yandan, İlgün'ün Erzurum ve İstanbul'daki arşiv bilgileriyle, bugüne kadar herhangi bir olaya karışıp karışmadığı ve ilişkilerinin araştırıldığı kaydedildi.
AA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 11:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?