3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

İtalya'dan TOKİ'ye ödül

İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen EIRE Uluslararası Gayrimenkul Fuarı düzenleme heyeti, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ı sosyal konut üretimine yaptığı katkılardan dolayı ödüle layık gördü.

BM HABİTAT ödülü sahibi TOKİ'ye bir ödül de İtalya'dan geldi. Fuara katılmak üzere İtalya'ya giden TOKİ Başkanı Bayraktar, ödülünü fuarın organizasyon heyeti başkanı Antonio Intiglietta'nın elinden aldı. Bayraktar, yaptığı konuşmada Türkiye'nin inşaat sektöründe ve sosyal konut alanında geldiği seviye hakkında katılımcılara bilgi verdi. Bayraktar, Türkiye'nin inşaat yatırımları için son derece cazip bir ülke olduğunu dile getirdi.

Milano'da düzenlenen EIRE 2009'un gündeminde gayrimenkul finansmanı, kent planlaması, yeşil kentler ve binalar ile yeni mimari projeler yer aldı. Özellikle Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerden resmi kurumların ve firmaların katıldığı fuara; Türkiye'den TOKİ'nin yanı sıra Emlak GYO, Varyap ve Sur Yapı katıldı.

EIRE tarafından geçen yıl düzenlenen fuarda da TOKİ'ye "Avrupa'nın en büyük gayrimenkul geliştirme ödülü" verilmişti. Milano'da her yıl düzenlenen EIRE'nın temel hedefi emlak sektöründeki işletmecileri bir araya getirerek, kentsel çevrenin yenilenmesi ve gelişimi için yerli ve uluslararası yatırımcıları Akdeniz gayrimenkul arenasında bir araya getirmek.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 12:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?