4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

İtfaiyeciler özel eğitim alıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı uzman personeli, dünya standartlarındaki donanımı ve en üst seviyedeki görev bilinciyle, modern ve başarılı itfaiyeciliğin önderliğini yaparken, aldığı teorik ve pratik eğitimle de bu başarısını her geçen gün daha da artırıyor.

 
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, personelini gerek yeni teçhizatların kullanımı gerekse yangın koşullarına hazırlıklı olmak amacıyla özel eğitim veriyor.

İtfaiye Daire Başkanlığı'ndaki Eğitim Galerisi'nde verilen düzenli eğitimle personelin fizik kondisyonu zirvede tutulurken, labirent ve kazan eğitimiyle de zor koşullara karşı hazırlanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, ekibin Türkiye'deki modern ve başarılı itfaiyeciliğin önderi olduğunu belirterek, "Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı uzman personeli, dünya standartlarında araç ve teçhizatıyla en zor görevlerin üstesinden gelecek kapasitededir" dedi.


Tüm ekiplerin değişik türlerdeki yangınlara başarıyla müdahale edecek kapasiteye sahip olduğunu kaydeden Kurutuz, "Alo 110 hattına yangın ihbarı alan bir ekibimiz, 35-40 saniyede tüm hazırlıklarını tamamlayarak yangın yerine 5-12 dakikada ulaşmaktadır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 13:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?