4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

İtfaiyeciler özel statü istiyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Faruk Kurutuz, "Bir itfaiye eri olarak konuşuyorum" dedi ve isyan etti: "Artık bize de öğretmen ve polis gibi kapsam dışı özel statü sağlanmalıdır. Bu konu artık Türkiye’nin ayıbı olmaktan çıkarılsın. İtfaiye eri dışındaki yangına seve seve gitmeye hazırdır, yeter ki içindeki yangın söndürülsün."

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, "Artık bize de öğretmen ve polis gibi kapsam dışı özel statü sağlanmalıdır. Bu konu artık Türkiye’nin ayıbı olmaktan çıkarılsın" dedi.

İtfaiye Haftası kutlamaları dolayısıyla Ankara İtfaiyesi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Kurutuz, herkesin koşarak kaçtığı yangının içine, koşarak girdiklerini belirterek, yangınlarda kendilerini bekleyenin "zehir dumanları içinde amansız bir savaş" olduğunu söyledi. Kurutuz, bunun için dünyanın insan haklarına saygılı tüm toplumlarında itfaiyecilik mesleği mensuplarına farklı bir önem ve değer verildiğini kaydetti. Bir itfaiye eri olarak konuştuğunu belirten Kurutuz, şunları kaydetti: 

İÇİMİZDEKİ YANGINI SÖNDÜRÜN

"Artık bize de öğretmen ve polis gibi kapsam dışı özel statü sağlanmalıdır. Bu konu artık Türkiye’nin ayıbı olmaktan çıkarılsın. Tüm imkansızlıklar içinde hayatını ortaya koyarak görevini fedakarca yapan biz itfaiye erlerinin mali ve sosyal sorunları artık çözülsün. İtfaiyecilik artık bir meslek sınıfı olarak tanımlansın. İtfaiye eri dışındaki yangına seve seve gitmeye hazırdır, yeter ki içindeki yangın söndürülsün." Kurutuz’un konuşmasının ardından itfaiye haftası etkinlikleri kapsamında yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Tatbikatta yanan tüp ve arabanın nasıl söndürülmesi gerektiği gösterildi. Daha sonra itfaiyeciler üzerilerinde "Ateşin içindeki çiçekler: itfaiyeciler", "Küçük kıvılcımlar büyük felaketler doğurur", "İtfaiye geç kalmaz geciktirilir" ve "Yangın ihmale gelmez" yazılı pankartlar asılan itfaiye araçlarıyla şehir turu yaptılar. Turda en büyük ilgiyi Osmanlı dönemindeki itfaiyecilerin kıyafetlerini giyen görevliler çekti.

ajanslar
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 11:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?