1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

İtfaiyeden piknikçilere uyarı

Ankara itfaiyesi hava sıcaklığının artmasıyla Ankaralıları muhtemel yangın ve boğulma olaylarına karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz yaz aylarından artan hava sıcaklığının özellikle ormanlık ve mesire alanlarındaki yangınlarda artışa neden olduğunu hatırlatarak, Ankaralılardan piknik yaptıkları alan ve çevreye sahip çıkmalarını istedi.
Faruk Kurutuz, "Piknik yapmak için ormanlık ve yeşil alanları tercih eden vatandaşlarımız yaktıkları ateşi söndüğünden emin olmadan bırakmasınlar. Gerekli gördüklerinde üzerini toprakla örtsünler. Kibrit ve sigarayı kesinlikle söndürmeden atmasınlar. Güneş altında ısıyı odaklaştırarak büyük ölçüde yangın nedeni olan şişe ve cam parçalarını rasgele etrafa atmasınlar" dedi.

Yaz aylarında bir tehlikenin de göl ve gölet çevresinde piknik yapanların serinlemek amacıyla suya girmeleri olduğuna değinen Kurutuz, vatandaşları yasak olan veya kontrol altında bulunmayan göl, gölet ve su birikintilerine kesinlikle girmemeleri için uyardı.

Piknik alanı işleten özel ve tüzel kişileri de mülkiyetine veya kullanım hakkına sahip oldukları yeşil alanda, yangın tehlikesine karşı gerekli önlemleri almaları gerektiğine dikkat çeken Faruk Kurutuz, sorumlulardan sahip oldukları alanda görevli sayısını arttırmalarını, giriş ve çıkışı kontrollü olarak tek kapıdan sağlamalarını, mümkünse gözetleme kulesi kurarak yangını çıkış noktasında belirleyerek, itfaiyenin yangına anında müdahalesine yardımcı olmalarını istedi.
Dikkat ve basit önlemlerin çoğu zaman yangına neden olabilecek unsurları ortadan kaldırılacağını, bazen de olası bir yangının en az zararla atlatılmasına yardımcı olacağını anımsatan Kurutuz, Ankaralıların her türlü felaketten uzak mutlu bir yaz mevsimi geçirmeleri dileğinde bulundu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 15:36:37
Güncelleme :8 Haziran 2005 Çarşamba 15:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?