3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Kaba şoför' eğitilecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, vatandaşlardan, otobüs şoförlerinin "kaba davranışlarda bulundukları" yönünde şikayetler gelmesi üzerine harekete geçti. Şoförlere, "halkla ilişkiler, kişisel bakım, hijyen ve sürüş teknikleri" konusunda eğitim verilecek.

EGO Genel Müdürü Ömer Ulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 yıl sürecek eğitim sayesinde, vatandaşların EGO'ya yönelik sıkıntılarının giderileceğini söyledi.

Şoförlerin işlerinin yoğun ve stresli olduğunu dile getiren Ulu, alınacak eğitim sayesinde şoförlerin işlerini daha rahat bir psikolojiyle yapacaklarını kaydetti.

Toplu taşıma araçlarını kullananların sıkıntıyla karşılaştıklarında, kurumlarını arayarak ya da internet siteleri aracılığıyla kendilerine ulaştıklarını bildiren Ulu, vatandaştan gelen şikayetlerin başında şoför yolcu arasındaki tartışmaların geldiğini belirtti.

EGO Genel Müdürlüğüne geçen yıl en çok şikayetlerde ilk sırayı "otobüslerin yıpranmış ve eski olmasının" aldığını kaydeden Ulu, bu yıl ise şoförlerin "kaba davranışlarda bulundukları" yönünde yoğun şikayet aldıklarını söyledi.

Bunun üzerine otobüs şoförlerine, "halkla ilişkiler, kişisel bakım ve hijyen ile sürüş tekniklerine" yönelik eğitim verme kararı aldıklarını ifade eden Ulu, "Personele hizmet içi eğitim verme kararı aldık. Bu konuda eğitimi verecek firmayı belirlemek için ihaleye çıktık" dedi.

Yolculardan, otobüs kullanırken sigara içen, cep telefonuyla konuşan şoförlere yönelik de yakınmalar geldiğini bildiren Ulu, özellikle doğalgazlı otobüslerde kesinlikle sigara içilmesinin can güvenliği açısından risk doğurduğunu belirtti.

Doğalgazla çalışan otobüsü kullanırken sigara içtiği belirlenen şoföre 2 günlük yevmiye kesme cezası uygulandığını bildiren Ulu, motorinle çalışan otobüsü kullandığı sırada sigara içen şoföre uyarı ve disiplin cezası verildiğini kaydetti.

Vatandaşlardan şoförlere yönelik günde 40 civarında şikayet aldıklarını anlatan Ulu, 365 gün boyunca sürecek eğitim sayesinde vatandaşların sorunlarının çözüleceğini, şoförlerin görevlerini daha iyi şekilde yerine getireceklerini söyledi.
 

AA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 10:43:52
Güncelleme :25 Ağustos 2009 Salı 10:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet ÖNAL IP: 88.248.69.xxx Tarih : 25.08.2009 11:33:36

SAÇMALIĞA BAKARMISINIZ ; ''Doğalgazla çalışan otobüsü kullanırken sigara içtiği belirlenen şoföre 2 günlük yevmiye kesme cezası uygulandığını bildiren Ulu, motorinle çalışan otobüsü kullandığı sırada sigara içen şoföre uyarı ve disiplin cezası verildiğini kaydetti.''  DİREKSİYONDA SİGARA İÇEN ŞOFÖRÜ AFFETMEYECEKSİN ! NE FARKEDER DOĞALGAZLI VEYA MOTORİNLİ OTOBÜSTE İÇİLMESİ ! ÖNEMLİ OLAN İNSAN SAĞLIĞI İÇERİDEKİ YOLCULARIN SAĞLIĞINA VERİLEN ZARARIN CEZASI KAÇ YEVMİYE MERAK EDİYORUM DOĞRUSU ! GENEL MÜDÜR BİRDE BUNU AÇIKLASA....