3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kabuklu yemiş alana kesekağıdı

Polatlı Belediye Meclisi tarafından çevrenin temiz tutulması için alınan bir kararla artık esnaf, kabuklu kuruyemiş satın alan vatandaşa boş kese kağıdı verecek.

Polatlı Kent Konseyi çevrenin temiz tutulması için kuruyemiş satın alan vatandaşlara ayrıca boş kese kağıdı verilmesi için harekete geçti. Yemiş kabuklarının sokak ve caddelere atılmaması için hazırlanan taslakta kabuklu yemiş satan esnafla birlikte hareket edilerek yedek kese kağıdı verilmesi ve uyarıcı yazılarla bu sorunu çözme kararı alındı.

Alınan kararı Polatlı Belediye Meclisi'ne gönderen Kent Konseyi, "ilçemizde faaliyette bulunan kuruyemişçiler ve benzeri iş yerlerinde perakende olarak satışa arz edilen kabuklu yemiş paketlerinin yanında boş bir kese kağıdının müşteriye verilmesi zorunludur" tavsiyesinin, çevrenin kirletilmesini önleyici etkenlerden biri olacağı düşüncesiyle kabul edilmesine karar verdi. Meclis, söz konusu tavsiyenin, Zabıta Çalışma Esasları Yönetmeliği kuruyemiş ve kuru kahveciler bölümünün 76. maddesine (j) bendi olarak eklenmesine oy birliğiyle hükmetti.

Kent Konseyi Başkanı Şaban Yılmaz, kuruyemişçilerin "sivil mücadele lazım" önerisine destek vererek, "Bu kampanyayı başlatırken bize yardımcı olacak olan en önemli grup okullarımızda bulunan çevre timleri olacak. Çocuklar hem yaratıcı fikirleriyle hem de sahip oldukları çevre bilinciyle büyüklere çevre bilincini aşılayacaklar" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 15:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?