4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Kaçak yapıya geçit yok!

Çankaya Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sıkı denetim ve encümen kararları ile ilçede kaçak yapılaşmaya karşı mücadelesini sürdürüyor.

Çankaya Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, haziran ayı içerisinde 3194 sayılı yasanın 32. Maddesine göre 4 baz istasyonu, 16 balkon ve terasın kapama, 1 ön kapama ve 10 farklı konularda alınan 31 Encümen kararını uygulamaya koydu.

Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince programlanan yıkım kararlarından 1’i yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle gerçekleştirilemezken, 4’ünün maliklerinin taahhütte bulunması sebepleriyle uygulanacak işlem ileri bir tarihe ertelendi. Kaçak yapılaşmaya yönelik olarak yürütülen çalışmalarda 6 yapının da elektrik, su gibi hizmet kesimleri yapıldı.

Haziran ayı boyunca Yapı Kontrol teknik elemanlarının denetimleri sonucu tespit edilen 7 yapıda proje hilafı hususlarının usule uygun hale getirilmesi sağlanarak, 4’ünün de usule uygun hale getirilmesinden dolayı işlem dosyası kapatıldı.
Aşağı Öveçler, Zafertepe, Bağcılar ve Yakupabdal Mahallelerinde bulunan 16 gecekondunun hukuki altyapı çalışmalarını sürdüren Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Yakupabdal Mahallesindeki bir gecekonduda 3194 sayılı İmar Kanununun 32. ve 42. maddeleri gereğince yıkım ve para cezası uyguladı.

Kış aylarında meydana gelen heyelan nedeniyle afete maruz bölge olarak bilinen 50. Yıl ve Dilekler Mahallelerinde de incelemelerde bulunan ekipler, vatandaşın can ve mal güvenliğini tespit ettikleri 6 adet yapıda tahliye çalışmalarını tamamladı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2012 Cumartesi 16:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?