5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Kaçakçılara geçit yok

ŞEREFLİKOÇHİSAR'DA KAÇAK AKARYAKIT OPERASYONU

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerin koordineli olarak düzenledikleri bir operasyonda akaryakıt kaçakçılığı yaptığı belirlenen 3 kişi gözaltına alındı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yaptığı istihbari çalışmalar sonucunda Ankara-Konya E-90 kara yolu üzeri Şereflikoçhisar ilçesi Şeker köyü mevkiinde bulunan akaryakıt istasyonunda "Kaçak Akaryakıt İmalat ve Satışının Yapıldığı" bilgisine ulaşıldı. Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve EPDK denetçileriyle koordineli olarak, adli makamlardan alınan talimat doğrultusunda operasyon düzenlendi. Yapılan operasyon neticesinde, akaryakıt istasyonu içerisinde

bulunan lastik tamircisinin arkasında yere gömülü, resmi ve yasal olan akaryakıt tanklarına spiral borularla bağlantılı gizli-harici yer altı tankına, bir akaryakıt tankerinden menşei belirsiz akaryakıt boşaltıldığı esnada tanker sürücüsü M.E.A yakalandı.

Tanker içerisinde kaçak akaryakıt yapımında kullanılan 30 bin 800 litre White Sprite olarak bilinen inceltici madde, gizli-harici yeraltı tankında 20 bin 100 litre menşei belirsiz akaryakıt ele geçirildi.

Tanker sürücüsü M.E.A, işletme yetkilisi Ş.Ç. ve yeraltı tankının kendisine ait olduğunu beyan eden istasyon içerisindeki oto lastik tamirhanesi işletmecisi M.T., haklarında "5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu'na" muhalefetten adli işlem yapılmak üzere gözaltına alındı. Zanlıların jandarmada sorguları sürüyor.

ŞEREFLİKOÇHİSAR'DA KAÇAK AKARYAKIT OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2011 Cuma 18:37:01
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 18:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?