5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Kadın el emeği pazarı açıldı

DİKMEN'DE KADIN EL EMEĞİ PAZARI AÇILDI

Çankaya Belediyesi ve Çankaya Kent Konseyi'nce oluşturulan ikinci Kadın El Emeği Pazarı Dikmen'de açıldı.

Kadın Dostu kent yaratmak için çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi ve Çankaya Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin girişimleriyle ilki Esat Kapalı Pazarı'nda açılan Kadın El Emeği Pazarı'nın ikincisi Dikmen'de hayata geçirildi.

Pazarın açılışına Çankaya Belediyesi Başkanvekilleri İdris Kılınçkaya ve Ertuğrul Şenoğlu, başkan yardımcıları Ali Ulusoy, Buğra Gökçe, Çankaya Kent Konseyi Genel Sekreteri Işıkhan Güler, Sokullu Semt Meclisi Başkanı Taner Ege, mahalle muhtarları ve semt sakinleri katıldı.

Açılışta yaptığı konuşmada semt sakinlerinin talepleri üzerine bir semt kreşinin yakında açılacağını, bölgede yaşlılara yönelik de yeni bir çalışmanın başlatılacağı müjdesini veren Çankaya Kent Konseyi Genel Sekreteri Işıkhan Güler, semt meclisinin talepleri doğrultusunda yaşam bulan Kadın El Emeği Pazarı'nın mahalleye bir canlılık sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Çankaya Belediyesi Başkanvekili İdris Kılınçkaya ise yaptığı konuşmada kadının elinin değdiği her işin güzel olduğunu ifade ederek, el emeğinin semt halkıyla paylaşıldığı ortamların çoğalacağını söyledi.

Konuşmaların ardından pazarda yer alan 80 tezgahtan hazır bulunan malzemelerle katılımcıların ve açılışa gelenlerin çocukları resimler yaparak açılışa renk kattı.

DİKMEN'DE KADIN EL EMEĞİ PAZARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi 16:32:00
Güncelleme :25 Haziran 2011 Cumartesi 17:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?