5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Kadınların okuma azmi

ÇANKAYA'DA OKUMA YAZMA ÖĞRENEN KADINLAR MEZUN OLDU

Çankaya Belediyesi'nin Halk Eğitim Merkeziyle yatığı ortak çalışma kapsamında okuma yazma öğrenen kadınlar, düzenlenen sertifika töreninde şiir okuyarak başarılarını gözler önüne serdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediye Başkanı Ali Ulusoy, Çankaya'da 15 bin okuma yazma bilmeyen vatandaş olduğunu ifade ederek, amaçlarının bölgedeki okur yazar oranını arttırmak olduğunu vurguladı.

TODAM'larda 116 kursiyerin okuma yazma eğitimi aldığını ifade eden Ulusoy, Halk Eğitim Merkezi'yle ortak yürüttükleri çalışmalara devam edeceklerini belirterek, Cumhuriyetin kurulmasında da çok büyük emekleri olan kadınların, sosyal yaşama katılımlarını arttırmak için çalışacaklarını vurguladı.

Çankaya Halk Eğitim Müdürü Kazım Dikilitaş da, TODAM'larda pek çok kurs düzenlediklerini belirterek, özellikle kadınların okuma yazma öğrenmesinin meslek edinmesinin çok önemli olduğunu belirtti. Amaçlarının okuma yazma bilmeyen hiç kimse kalmaması olduğunu vurgulayan Dikilitaş, kadınların artık otobüsün nereye gittiğini sorarak değil, okuyarak anlayacak olmalarından büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Çankaya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Boz ise, çocukları daha çok annelerin yetiştirdiğini belirterek, "Kadınlar ne kadar görgülü, bilgili olursa gelecek kuşaklarımız da o kadar iyi yetişecektir" dedi.

ÇANKAYA'DA OKUMA YAZMA ÖĞRENEN KADINLAR MEZUN OLDU
ÇANKAYA'DA OKUMA YAZMA ÖĞRENEN KADINLAR MEZUN OLDU
ÇANKAYA'DA OKUMA YAZMA ÖĞRENEN KADINLAR MEZUN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2011 Cuma 13:37:02
Güncelleme :4 Şubat 2011 Cuma 13:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?