3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kafkas rüzgarı Yenimahalle'de esti

Yenimahalle'de gösteri yapan Abhazya Devlet Halk Dansları Topluluğu'nu izleyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Türkiye'deki kimliğimizi oluşturan ana damarlarımızdan biri hiç kuşkusuz Kafkas insanlarının kimliğidir" dedi.

Gösteriyi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Genel Sekreter Önder Sav, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile CHP'li milletvekilleri ve Ankaralılar izledi.

Kafkas halklarının acı bir tarihin içinden süzülerek Türkiye topraklarına geldiğini belirten CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Kafkasya insanları yaşadıkları savaşlardan dolayı dünyanın birçok yerine sürgün olmuştur. Büyük bir kısmı da Türkiye topraklarına sürülmüş, buraya yerleşmiş ve burada yaşamaya devam etmişlerdir. Türkiye'deki kimliğimizi oluşturan ana damarlarımızdan biri hiç kuşkusuz Kafkas insanlarının kimliğidir" dedi.

Gösteriyi izlemeye gelen Kafkas kökenli seyircilere seslenen Baykal, "Kafkasya'da bıraktığınız insanların sorunlarıyla ilgilenmek en doğal hakkınızdır. Hemşerilerimizin ne yazık ki bugün anavatandaki hemşerilerini ziyaret etmeleri ne hava yoluyla kolaydır nede deniz yoluyla kolay değildir, çünkü her türlü zorluk çıkartılmaktadır. Trabzon'dan Sohum'a uçak veya deniz yoluyla bağlantının bir an önce gerçekleştirilmesi gerek. Kafkasya'daki ambargoya artık bir son verilmeli" diye konuştu.

Kafkas ekibinin gösterilerinden memnuniyet duyduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Sizler Abhaz halkının selamını Ankara'ya getirdiniz. Bizlerde sizlerin vasıtasıyla Ankara halkının selamını Abhazya'ya gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise, "Bizleri bu güzel geceyi yaşattığınız ve Kafkas kültürünü daha yakından tanıma imkanı verdiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi. Gecede Baykal'a orijinal işlemeli Kafkas kaması, Önder Sav'a da Abhazya sahillerinin yansıtıldığı tablo hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 11:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?