4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Kalpazanlık şebekesine baskın

Ankara'da, İstanbul bağlantılı bir kalpazan şebekesine yönelik düzenlenen 'Piyango' adlı operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

 
Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda, İstanbul'daki bir matbaada sahte YTL ve ABD doları basarak Ankara'da piyasaya süren bir şebeke belirlendi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır'ın talimatları doğrultusunda 2006 yılı Aralık ayında projeli bir çalışma başlatıldı. Yaklaşık 6 ay süren çalışma neticesinde Dursun K. ile birlikte Mehmet S.D., Serdar A., M.Mekin A., Seyfettin Ö., Osman Ç., Mehmet Ç., ve Fuat Y. isimli zanlıların 'teşekkül halinde kalpazanlık, piyasaya sahte para sürmek ve evrakta sahtecilik' suçunu işledikleri belirlendi.

 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak düzenlenen 'Piyango' adlı operasyonda Dursun K., Mehmet S.D., Serdar A. ve M.Mekin A. İstanbul'da, Seyfettin Ö., Osman Ç., Mehmet Ç. ve Fuat Y. isimli zanlılar ise Ankara'da yakalandı. Operasyon kapsamında 754 adet sahte 100 YTL, bin 384 adet sahte 50 YTL ve 589 adet sahte 20 YTL olmak üzere piyasaya sürülmeye hazır toplam 156 bin 38 YTL sahte parayla sahte para basımında kullanılmak üzere hazırlanmış üzerinde Atatürk filigranıyla şeritler bulunan 2 adet kalıp, sahte para yapımında kullanılan yazıcı özelliği taşıyan 1 adet renkli fotokopi makinesi ve sahte çekler ele geçirildi.


Zanlıların ortalama günde 100 bin YTL sahte para basımı gerçekleştirerek ülke çapında dağıttıklarının tahmin edildiği öğrenildi. Dursun K.'nın yılbaşında Milli Piyango idaresince düzenlenen çekilişte amorti isabet eden numaralar üzerinden sahte milli piyango bileti basmaya hazırlandığı ancak daha sonra, daha kolay olduğu ve fazla gelir elde edeceği için sahte para basmaya yöneldiği belirlendi.


Sorguları tamamlanan 8 zanlı adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 14:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?