3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kamer Genç'ten 'tatil' tepkisi!

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, AK Parti grubunun kendi milletvekillerine TBMM Genel Kurulu'nun 34 gün tatil edildiğine ilişkin bir yazı gönderdiğini belirterek, bunun Meclis'in kapısına kilit vurmak anlamına geldiğini savundu.

Milletvekili Genç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında AK Parti Grubu'nun dün milletvekillerine Meclis Genel Kurulu'nun 27 Şubat-31 Mart tarihleri arasında çalışmayacağına ilişkin bir yazı gönderdiğini ve bu yazıda '31 Mart'ta Meclis'te olacak şekilde programınızı yapın' denildiğini belirtti.

AK Parti'nin bu yazıyla Meclis'in kapısına kilit vurduğunu öne süren Genç, içtüzüğe göre Meclis'in en fazla 15 gün ara verebileceğine işaret etti. 27 Şubat ile 31 Mart arasında 34 gün bulunduğunu belirten Genç, AK Parti'nin Meclis'in açık olmasından büyük rahatsızlık duyduğunu savundu. Mahalli seçimler nedeniyle gerçekleri halktan saklamak için AK Parti'nin her türlü yola başvurduğunu ileri süren Genç, "Meclis'i nasıl 34 gün kapatacaksınız. İçtüzüğü uygulamayacaksanız ezin bunun suyunu için" diye konuştu.

Genç, bugün bir gazetede YSK'nın Tunceli'deki seçimi iptal edebileceğine ilişkin bir haber yer aldığını, bunun üzerine YSK Başkanı'nın bir açıklama yaparak iptalin söz konusu olmadığını duyurduğunu anlattı. YSK'nın bir seçim bölgesinde halkın oyunu parayla alanları engellemesi gerektiğini ifade eden Genç, YSK'nın 'oy almak için hediye veremezsiniz' şeklinde bir karar aldığını ama kimsenin bu kararı dinlemediğini dile getirdi.

Genç, "YSK bir ilke kararı almalıdır. Bir seçim bölgesinde bir aday veya parti seçmene hediye verirse veya para dağıtırsa onun seçime girmesi engellenmelidir" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 15:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?