4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Kamera ile trafik cezası dönemi

Ankara Valisi Kemal Önal, kentin çeşitli noktalarına konulacak kameralarla, 24 saat boyunca trafik ihlali yapanların izleneceğini belirterek, "Bu kişiler fotoğraflanacak ve ertesi gün adresine ceza belgesi gönderilecek" dedi.


Önal,yaptığı açıklamada, başkent trafiğinin, yeni yollar, alt ve üst geçitler sayesinde rahatladığını söyledi.
Ancak trafikte yoğunluğun azalmasının, sürücülerde, "daha süratli araç kullanma" olgusuna yol açtığını savunan Önal, bu durumun ölümlü trafik kazaları sayısında artışa yol açtığını belirtti.


Bu çerçevede kazaların önüne geçme ve caydırıcı olması yönünde bir takım çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Önal, şunları kaydetti:
"Özellikle gece yarısı trafikte seyreden sürücülerin bir kısmı, bu saatte kim görecek düşüncesiyle hareket ederek, kırmızı ışıkta geçiyor ya da benzeri trafik ihlali yapıyor. Bu tür olayların önüne geçme amacıyla, kentin çeşitli noktalarına konulacak kameralarla, 24 saat boyunca trafik ihlali yapanlar izlenecek. Bu kişiler fotoğraflanacak ve ertesi gün adresine ceza belgesi gönderilecek." Kamera sayısının bin adet planlandığını bildiren Önal, ilk etapta pilot bölgelerde uygulamaya başlanacağını, ardından yaygınlaştırılacağını söyledi.
Önal, sistem için önümüzdeki günlerde ihale yapılacağını ve sonbahardan itibaren faaliyete geçileceğini sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 10:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?