4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Kamu-Sen başkanından sitem

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hükümetin her fırsatta Türkiye'de Gayri Safi Milli Hasıla'nın (GSMH) 4 yılda 2.5 kat arttığından övünerek söz ettiğini hatırlatarak, "GSMH 2.5 kat arttıysa bize de 2.5 kat zam yapın o zaman" dedi. 

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Züheyir Amber ise hükümetin girmek için yarıştığı AB ülkelerindeki memur maaşları ile Türkiye'deki memur maaşlarının karşılaştırmasını istedi. Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Züheyir Amber, Kars Milletvekili Selami Yiğit ve çok sayıda partili, Kamu-Sen'in Abdi İpekçi Parkı'ndaki toplu görüşme çadırını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Amber, Türkiye'de kamu çalışanlarının yüzde 95'inin yoksulluk, yüzde 5'inin ise açlık sınırında olduğunu belirterek, hükümetin bu durumu düzeltmek için hiç bir çaba göstermediğini kaydetti. Avrupa Birliği'ne üye olmayı hedeflediğimiz son yıllarda çalışanlar adına hiç bir çağdaş yaşam koşullarının iktidar tarafından sağlanamadığını söyleyen Amber, "Her konuda ülkemizi AB standartları ile karşılaştıran iktidardan, bir de AB ülkelerindeki kamu çalışanları ile ülkemiz kamu çalışanlarının ücretlerini karşılaştırmasını istiyorum" dedi. Akyıldız ise toplu görüşmelerin 4. turunda çok ihtiyaç duydukları desteği her kesimden almaya başladıklarını ifade etti. 

Kamu çalışanlarının taleplerini değerlendirirken sürekli kıstas alınan Avrupa'daki koşulların da göz önüne alınması gerektiğini savunan Akyıldız, "Hükümet her fırsatta Türkiye'de GSMH'nin 2.5 kat arttığını söylüyor ve bundan övünüyor. Madem GSMH 2.5 kat artı o halde bize de 2.5 kat zam yapın" diye konuştu. Toplu görüşmelere başkanlık eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, 4. turda masaya yeni bir teklif getirmeyeceklerini açıkladığını hatırlatan Akyıldız, "Kamu çalışanları bir yıldır bu masa için hazırlık yapıyor. Oysa hükümetin ve bürokratlarının hiç bir hazırlık içinde olmadığı görülüyor. 2.5 milyon kamu çalışanı, 1.5 milyon emekli ve aileleriyle birlikte 16 milyon kişi gözünü kulağını açmış bu görüşmeleri beklerken, hükümetin bu konuda hiç bir hazırlık içinde olmaması çok acıdır. Biz bu masayı ciddiye alıyoruz. Sizde ciddiye alın, aksi takdirde siyaset mezarlığına bir bakın anlarsınız" şeklinde konuştu. 

Anavatan Partili heyet, Kamu-Sen'den sonra Memur-Sen ve KESK çadırını da ziyaret ederek, toplu görüşmelerde başarı dileklerini iletti.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2006 Perşembe 14:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?