5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Kamu-Sen'den Şahin'e sert yanıt

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, "Açlık edebiyatı yapan sendikalar asgari ücret ile eleman çalıştırıyor" sözlerine cevap verdi. Akyıldız, "Bizi asgari ücretle adam çalıştırmakla suçlayanlar kayıtdışı yani kaçak işçi çalıştırıyor" dedi. Akyıldız, seçimlere kadar eylem yapacaklarını tekrarladı. 

Akyıldız ve beraberindeki heyet Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Akyıldız, hükümet ve memur sendikaları arasında yapılan toplu pazarlık süreci sonunda gelişmeleri paylaşmak için Okuyan'ı ziyaret ettiklerini söyledi. Hükümetin memurlara yapacağı yüzde 4+yüzde 4 zammı, 'zulüm artışı' olarak nitelendiren Akyıldız, seçimlere kadar eylem yapacaklarını ifade ederek, önceki gün AK Parti Genel Merkez binasına siyah çelenk bırakarak eylem sürecinin başladığını kaydetti. 

"Türkiye'nin her noktasında başları ağrıyacak" sözleriyle hükümeti tehdit eden Akyıldız, Bakan Şahin'in düşük zammı savunmasına tepki gösterdi. Şahin'in, "Açlık edebiyatı yapan sendikalar asgari ücret ile eleman çalıştırıyor" sözlerini değerlendiren Akyıldız, "Türkiye Kamu-Sen hukukun ilkelerine bağlı tüzel bir kişiliktir. Bizi asgari ücretle adam çalıştırmakla suçlayanlar kayıtdışı yani kaçak işçi çalıştırıyor" diye konuştu. 

Hür Parti Genel Başkanı Okuyan ise toplu görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasından dolayı üzüntü duyduğunu belirterek, Bakan Şahin'in pazarlık süresince gösterdiği yaklaşımların ise kendilerini daha da üzdüğünü kaydetti. Okuyan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın memurlara fitre-zekat verilebileceğine ilişkin fetvası olduğunuz hatırlatarak, hükümetin "kaynak yok" mazeretlerine sığınarak memurları açlığa ittiğini ileri sürdü. Okuyan, hükümeti IMF politikalarına teslim olmakla ve Kıbrıs'ı gözden çıkarmakla suçladı.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 14:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?