5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Kanser riski iddialarına tepki

BALIKTA KANSER RİSKİ İDDİALARINA BALIKÇI ESNAFINDAN TEPKİ

Ankara Manavlar Balıkçılar ve Akvaryumcular Esnaf Odası, balıkta kanser riski olabileceği yönündeki iddiaları yalanlayarak, Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de yakalanan balıklarda insan sağlığına zarar verecek hiçbir bulguya rastlanmadığını bildirdi.

Ankara Manavlar Balıkçılar ve Akvaryumcular Esnaf Odası Başkanı Hakan Adışanlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kanserle Savaş Daire Başkanlığı, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi ile Gazi Üniversitesi'nin yaptırdığı inceleme ve araştırmaları sonucunda elde edilen bulguların Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de yakalanan balıklarda insan sağlığına zarar verecek hiçbir bulguya rastlanmadığı bilimsel verilerle açıklanmıştır. Bu konuda

kamuoyunu yanıltıcı açıklamalar yapan bu kişilerin bu bulgulara nereden vardıkları bilimsel dayanakları nedir anlamış değiliz. İnsan sağlığı için çok yararlı bir besin maddesi olan balığın tüketilmesi halkımızın bu talihsiz açıklamaları dikkate almamasını rahatlıkla balık tüketmelerini bu konuda hiçbir kuşkuya düşmemelerini istiyoruz" dedi.

Adışanlı, geçtiğimiz yıllara göre Ankaralıların daha az balık tükettiğini belirterek, Ankaralılara balığı sevdirmek için çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyledi. Adışanlı, bu etkinlik kapsamında 4 Mart Cuma günü Kızılay Sakarya Caddesi'nde saat 13.00'da halka ücretsiz balık ekmek dağıtacaklarını belirtti.

BALIKTA KANSER RİSKİ İDDİALARINA BALIKÇI ESNAFINDAN TEPKİ
BALIKTA KANSER RİSKİ İDDİALARINA BALIKÇI ESNAFINDAN TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2011 Cuma 15:52:02
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 18:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?