4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Kanserli etleri yemişiz!

Ankara'da ithalatı, imalatı yasak olan 'Synovex' ve 'Ralgro' adlı hormonlu ilaçları hayvanlara enjekte eden çetenin davasında, korkunç gerçek ortaya çıktı.

Takvim'in gündeme getirdiği kanserli etlerle ilgili bilirkişi raporu açıklandı: Hayvanlara kanser yapan hormon ilaçlarını verdiler, insanlığı zehirlediler.

Savcılık işin peşini bırakmadı

Türkiye, 20 Şubat 2007'de Takvim'in manşeti ile sarsılmıştı. Ankara'da veteriner Ali D. ile veteriner teknisyeni İbrahim K., kansere yol açan ve kullanımı yasak olan "Synovex" ve "Ralgro" adlı hormonlu ilaçları besicilik çiftliklerine sattıkları gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Ancak zanlılar serbest kalmışlardı. İşin peşini bırakmayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 profesöre bilirkişi raporu hazırlattı.

Başka çiftlikler de kullandı

Bilirkişi raporu korkunç gerçeği gözler önüne serdi: "İnsanlarda kansere yol açabilecek hormonları hayvanlara enjekte ettiler". Ali D. ve İbrahim K. yeniden gözaltına alındı. İbrahim K. ifadesinde, ilaçların veterinerlik hizmetlerinde çalışan "çantacılar" tarafından satıldığını ve birçok yerde kullanıldığını söyledi. Ali D. ise suçlamaları kabul etmedi. Soruşturma sürüyor.

Kısırlaştırıyor, saçları döküyor

İTHALATI, imalatı yani her şekilde kullanımı yasak olan "Synovex" ve "Ralgro" adlı ilaçlar, hayvanlarda protein tutumunu yüzde 25 artırarak, canlı ağırlıkta yüzde 15 ile 25 artış sağlıyor. İlaçlar, et tüketimi sırasında insana da geçiyor. Bilirkişi raporunda, ilaçlarla ilgili şu korkunç ifadelere yer verildi: Bu ilaçlar kadınlarda ve çocuklarda erkeksi belirtilere (sesin kalınlaşması, kıllanma, saç dökülmesi gibi) ve meme kanserine yol açar. Erkeklerde ise prostatta küçülmeye, sperm üretiminde azalmaya, kadınsı davranış ve görünüşün ortaya çıkmasına neden olur.


Takvim
Yayın Tarihi : 13 Mart 2007 Salı 11:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet BALCI IP: 85.104.208.xxx Tarih : 13.03.2007 21:51:57
Bu tip olayların üstüne giden sayın Uğur Dündar aklıma geldi hemen ne kadar mücadele verdiğini hatırlıyorum. Üstüne gitsem bana zarar verir korkusu ile yaşayan insanlar, çıkar sağlamak için bu tip insanlarla beraber çalışan insanlar, olmaz öyle şey düşüncesi içinde olan insanlar. Bir duyarsızlıktır almış başını gidiyor. Bunlar ekrana yansıyanlar, bilmeyip göremediklerimiz, ekrana yansımayanlar ne olacak...