3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kapalı pazar yerinde son iftar

Keçiören Belediyesi'nin "Mahallede İftar Var" etkinlikleri, Çiçekli kapalı pazar yerindeki programla sona erdi.

Kalaba, Çiçekli, Karargahtepe ve Basınevleri mahallelerinde oturan iki bini aşkın Keçiörenlinin katıldığı iftar yemeği, Ramazan ayının insanlara kazandırdığı birlik ve beraberlik ruhu ile dayanışma ve paylaşmanın güzel örneklerine sahne oldu.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı iftar yemeğinde konuşan mahalle muhtarları, Keçiörenlileri bir araya getiren bu uygulamadan dolayı Başkan Ak'a teşekkür ettiler.

Keçiörenlilerle iç içe, aynı iftar sofrasında buluşmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan Ak ise, Ramazan ayının hoşgörünün, kardeşliğin ve paylaşmanın ön plana çıktığı müstesna günler olduğunu belirterek, "Bizler böyle bir uygulamayı tertip ederken mahallelerdeki komşular arasındaki yakınlaşma, beraberlik ve paylaşma duygusuna bir nebze olsun katkı sağlamayı düşündük. Çünkü şehir hayatı içerisinde insanlar yalnızlaşırlar. Kapı komşusunu bilmeyenler, tanımayanlar var. Ramazan olmasına rağmen yan yana gelip hiç iftar etmeyenler var. Biz burada sadece karın doyurmaya gelmedik. Biz bu programlarla komşuluk hakkı ve mahallelilik bilincini yerleştirebilmek, zenginle fakiri aynı masaya oturtmak istedik. Eğer buna biraz katkı sağlayabildiysek biz amacımıza ulaştık demektir" dedi.

Yemeğin ardından Ahmet Yenilmez Tiyatrosu ile Hacivat-Karagöz, orta oyunu ve sihirbaz gösterileri, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 10:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?