3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kapkaççı çift gözaltında

Başkentte kiralık otomobil ile meydana gelen kapkaç olayları ile ilgili sevgili oldukları belirlenen 2 kişi yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri son günlerde yaşanan kapkaç olayları ile ilgili bir çalışma gerçekleştirdi. Yol kenarında yürüyen vatandaşların bir otomobildeki kişiler tarafından çantalarının çalındığı belirlendi. Mağdurlar kapak yapan kişilerin 06 BR 7296 plakalı otomobil ile kapkaçı gerçekleştirdiğini polis ekiplerine bildirdi.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı incelemelerde plakası alınan aracın kiralık olduğu belirlendi. Araç kiralama şirketine ehliyetinin fotokopisini vererek araç kiralayan Hüseyin Y.'nin adresi belirlendi. Düzenlenen operasyonda Hüseyin Y. (22) bir barda sevgilisiyle eğlenirken yakalandı.

Zanlıların 4 kapkaç olayında kiraladıkları araçlarının ön ve arka plakasını söktükleri tespit edilirken son işlerinde plakayı sökmeyi unuttukları anlaşıldı. Hüseyin Y. ile birlikte kapkaç yaptığı belirlenen sevgilisi Duygu T. (19) da gözaltına alındı. Zanlıların Çankaya, Yenimahalle, Mamak ve Altındağ ilçelerinde 5 ayrı kapkaç olayına karıştıkları tespit edildi. bu olaylarda 750 TL ve iki adet cep telefonu aldıkları anlaşıldı.

Zanlıların yapılan sorgularında, iki yıl önce internette chat yaparken tanıştıkları belirlenirken, gece hayatına para yetiştiremeyince kapkaç yaptıkları iddia edildi.
Zanlılar sorgularında haklarındaki suçlamaları kabul etti. Kapkaçtan aldıkları paraları gece barlarda harcadıklarını itiraf eden zanlılar Tülin E. isimli bir arkadaşlarının evinde saklandıklarını öne sürdüler. Sorgularında, çantalarda bulunan paraları harcadıkları cep telefonu ve diğer eşyalara ise dokunmadıklarını belirten iki sevgili, "Biz bu işi macera olsun yaptık" dedikleri öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 23:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?