4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Kar timleri görev başında

Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı kar timi ekipleri, 66 mahalleyi yedi bölgeye ayırarak meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı gece gündüz çalışıyor.

Kış şartlarının hayatı olumsuz etkilememesi için titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdüğünü belirterek, "Soğuk ve yağışlı havaya karşı tüm önlemlerimizi aldık. Kar yağışının ardından kapanma olasılığı olan  güzergahlarımız için de önlemlerimizi aldık. Kar ve buzlanmaya karşı araçlarımız bakımdan geçti. 5 adet önden küreme aracı, 1 adet tuzlama kamyonu, 5 greyder ve 8 adet kepçe ile karla mücadele için yeterli ekip ve tuz stoklarımız mevcut bulunmaktadır. İhtiyaç halinde ekiplerimizin sayısını artıracağız. 66 mahallemizi 7 bölgeye ayırdık ve her bölgeden sorumlu araç ve personelimiz olumsuzluklara müdahale edecek. Ekiplerimiz kar yağışının günlük yaşamı olumsuz etkilememesi için 24 saat mesai yapacak. Belediyemizin almış olduğu tedbirlerin yanı sıra vatandaşlarımız da karlı havaya karşı araçlarını hazırlıklı tutmalıdır" dedi.

Mamak Belediyesi soğuk ve yağışlı havanın yeniden kendisini göstermesiyle çalışmalarına başladı. Yağan karın günlük yaşamı engellememesi için cadde, sokak ve kaldırımlarda kar küreme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarda öncelik okullara verilirken ana arterleri temizleyen ekipler, otobüs güzergahlarını ulaşıma açık hale getirdi. Kepçe ve greyderlerle karlar temizlenirken bir yandan da buzlanmanın önlenmesi için tuz atma çalışmaları yapılıyor. Kar yağışının yolları kayganlaştırması ve buzlanmayı da beraberinde getirmesi neticesinde yaşanabilecek sorunların önüne geçmek için Mamak Belediyesi tuzlama çalışmalarının yanı sıra 5 adet önden küreme aracı, 1 adet tuzlama kamyonu, 5 greyder, 8 kepçe ve ile müdahale ediyor.

Vatandaşların kar nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumları 444 0 149 ve 550 71 84 numaralı telefonlara iletebileceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2012 Çarşamba 15:14:33
Güncelleme :25 Ocak 2012 Çarşamba 15:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?