3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kar yağışı zor anlar yaşattı

Yeni yılın ilk günlerinde etkili olan kar yağışı Başkent'i beyaza bürüdü. Akşam saatlerinde başlayıp gece yarısına kadar devam eden kar yağışı vatandaşların eğlencesi olurken, sürücülere zor anlar yaşattı.

Ankara'da hafta boyunca etkisini gösteren soğuk havanın ardından akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gece yarısına kadar devam etti.

Yağışın başlamasından kısa süre sonra yollar beyaz örtüye bürünürken, sürücüler zor anlar yaşadı. Yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüler trafikte ağır şekilde seyrederken, yokuşlarda araçların ilerlemekte güçlük çektiği görüldü. Etkili olan kar yağışı ise en çok vatandaşları sevindirdi. Kar yağışının iyice bastırmasının ardından sokaklara çıkan vatandaşlar yol kenarlarında kayarak eğlendiler. Küçüklerin yanı sıra büyüklerin de kar üzerinde kayarak eğlenmeleri ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Öte yandan kar yağışı nedeniyle harekete geçen belediye ve Karayolları ekipleri tuzlama çalışmalarına başladı. Açılan yolların yoğun kar yağışı nedeniyle tekrar kapanması üzerine tuzlama yapan araç sayıları iki katına çıkarıldı. Büyükşehir Belediyesi'ne ait tuzlama araçları sabaha kadar aralıksız olarak çalışmalarına devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 11:30:18
Güncelleme :3 Ocak 2009 Cumartesi 12:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali DEMİR IP: 88.248.69.xxx Tarih : 3.01.2009 19:41:10

Bu Sene Hem Büyükşehir hemde ilçe belediyeler karla mücadelede sınıfta kaldı.Protesto ediyorum hepsini !