5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Karagöl'e doğa yürüyüşü

Doğa bilincini kazandırmak ve insanların spora ilgisini artırmak amacıyla 'Haydi Doğa Yürüyüşüne Karagöl'e' sloganıyla düzenlenen doğa yürüyüşünde bir hayli renkli sahneler yaşandı.

Çubuk Belediyesi tarafından organize edilen ve Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Extway Doğa Sporları ile Hasan Buzluk Sucukları'nın katkılarıyla yapılan yürüyüşe yaklaşık 200 kişilik doğa ve sporsever katıldı. Çubuk'tan ve Ankara'nın değişik ilçe ve semtlerinden insanların katıldığı yürüyüşe Hindistan Büyükelçiliği çalışanları da tam kadro katıldı.

Çubuk Belediyesi önünden belediye otobüsleriyle Yaylak Köyüne hareket eden doğaseverlere Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan, Türkiye Eskrim Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Kalender, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Belediye Meclis Üyesi Cengiz Kılınç, Özel Kalem Müdürü Yusuf Akkaya ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli de eşlik etti.

Yürüyüş öncesi Extway Doğa Sporları Okulu Doğa yürüyüşü rehberi Yaşar Baş
ve Eyüp Hacıoğlu tarafından yürüyüş hakkında kısa bilgi verilirken, ısınma hareketleri de yaptırıldı. Yaklaşık 7.5 kilometre mesafe olan parkurda kimi zaman orman içerisinde karlı ve buzlu yolda yürüyüş yapılırken, kimi zamanda güneşin sıcaklığında yüründü. Orman içerisinde bulunan yaban meyvelerinden de yenilen zorlu yürüyüşte, zirveden Karagöl ve yaylarının o essiz güzelliği uzun süre seyredildi. Yürüyüş yapanların birçoğu ilk defa bölgeye geldiklerini söylerken, gördükleri manzaralar karşısında hayranlıklarını saklayamadılar.

Yürüyüşün ardından Karagöl'e gelen grup, mangal keyfi yaptı. Grup Şavkı tarafından müzik ziyafeti sunuldu. Gitarda Bünyamin Çevik'in, Sazda Cemil Delikara'nın ve solistliğini Ayşenur Yılmaz'ın yaptığı grup, seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla doğaseverleri adeta kendinden geçirdi. Zaman zaman Başkan Özden'inde eşlik ettiği oyunlarda, Hindistanlıların farklı oyunları ve sempatik hareketleriyle ilgi odağı oldu.

Yakılan ateşin közünde pişirilen patateslerin büyük ilgi gördüğü etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Özden, etkinliğin doğaya, spora ve ilçenin eşsiz güzelliklerine dikkat çekmek adına yapıldığını söyledi. Katılımın yüksek olmasıyla etkinliğin amacına ulaştığını gördüğünü ve bundan ilçesi adına memnun olduğunu vurgulayan Başkan Özden, çok profesyonel bir etkinlik olduğunu, ileriki günlerde de değişik etkinlikler yapacaklarının müjdesini vererek, katılan ve katkı veren herkese teşekkür etti.

Doğa yürüyüşüne gaziler ve şehit yakınlarıyla birlikte katıldıklarını ve kendilerinin şehitler için yürüdüğünü söyleyen Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, etkinliğin anısına Başkan Özden'e, Extway Doğa Sporları Okulu Doğa yürüyüşü rehberi Baş'a ve yürüyüşe ürettiği sucuklarla sponsor olan iş adamı Hasan Buzluk'a Türk bayrağı ve şehitler tablosu hediye ederek teşekkür etti. Daha sonra yürüyüşe katılanlar Başkan Özden'e ve etkinliğe katkı verenlere teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2011 Salı 14:58:07
Güncelleme :29 Kasım 2011 Salı 15:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?