4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Karar: YÖK değil dekan haklı

En fazla oyu almasına rağmen, YÖK tarafından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne dekan olarak atanamayan Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu, açtığı davayı kazandı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı için en fazla oyu almasına rağmen YÖK Genel Kurulu tarafından ataması yapılmayan ve büyük tartışmaya yol açan Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu, açtığı davayı kazandı.

Ankara Üniversitesi'nde ortaya çıkartılan bir yolsuzluğu Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet ettiği için YÖK tarafından rektörlükten ayrılması istenen Prof. Dr. Nusret Aras da yine Danıştay kararıyla görevinde kalabilmişti.

YÖK'ün Ankara Üniversitesi ile giriştiği mücadele dün yeni bir boyut kazandı. En yüksek oyu almasına rağmen YÖK tarafından dekanlığa seçilmeyen Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu'nun Ankara 15'inci İdare Mahkemesi'ne açtığı dava az önce sonuçlandı .

Mahkeme kararında şöyle denildi: "Üniversite tarafından ve dekanlık atama komisyonunca üçüncü defa dekanlığa atanması önerilen Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu'nun dekanlığa atanmasına ilişkin dava konusu işlemde sebep unsuru yönünden hukuka ve kamu yararı gereklerine uygunluk görülmemiştir. Hukuka aykırılığı açık olan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'na davacının atanmamasına ilişkin dava konusu işlemin ise uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

YÖK'ün dekanlık atamasındaki uygulaması kamuoyunda büyük tartışmaya yol açmış YÖK'ün oy sıralamasında ikinci olan adayı atamasından sonra bu kişi de görevinden istifa etmişti. Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu karşısında davayı kaybeden YÖK'ün karara itiraz etmesi bekleniyor.


Saygı Öztürk/Hürriyet İnternet Özel
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 15:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?