3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Karayalçın projelerini anlattı

CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Murat Karayalçın, Mamak ilçesinde görev yapan 66 muhtarın katılımı ile Lale Restoran'da gerçekleştirilen toplantıda Ankara için hazırladığı 3 büyük paket programı katılımcılara anlattı.

Anayasada yerel yönetimlerin üç başlık altında toplandığını ve Muhtarların da bu başlıklardan birini oluşturduğunu belirten Karayalçın, AKP tarafından seçimle bu göreve getirilen kamu görevlilerinin yanına parti temsilcisi verilmek istendiğini belirterek "Bu faşist yönetimlerde olur" diyerek, kendisinin Ankara’da göreve gelmesi halinde böyle bir şeyin söz konusu olmayacağını ifade etti.

Karayalçın, Ankara için projelerini ve yapacaklarını anlattığı toplantıda, Ankara için üç ayrı önlem paketi hazırladığını vurgulayarak, adına "Acil Tedavi Planı' dediği bir paketin ilk ayağını "Kızılırmak suyunun arıtılması' olarak açıkladı. Karayalçın, Kızılırmak suyunun sağlıksız bir su olduğunu vurgulayarak, "Yaşanan kriz ortamında vatandaşlarımız bir damacana suyuna para ödemek zorunda bırakıldı. Kızılırmak suyunu Ankara'ya taşımak için 1 milyar dolar harcandı. Arıtmak için de yüklü bir miktar para harcanacak. Ancak yapacak bir şey yok" dedi.

Ankara'nın su faturalarının artık 30 günde bir evlere geleceğini de belirten Karayalçın, "Bu suyu ucuza getirecek devrim niteliğinde bir adım olacaktır" diye konuştu. Tüm bunları takip eden süreçte Gerede Havzası'ndaki suyun da Ankara'ya taşınması için çalışacaklarını söyleyen Karayalçın, Işıklı Barajı'nın da bir an önce bitirilmesi için çalışacaklarını ifade etti.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 15:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?