3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Karayalçın'dan Gökçek'e dava!

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, "Murat Karayalçın, PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmiyor. Sayın Karayalçın teröristlerin yanında" şeklindeki sözleri nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında 100 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Murat Karayalçın'ın avukatı Ayça Lütfiye Akpek, Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programında "Murat Karayalçın, PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmiyor. Sayın Karayalçın teröristlerin yanında" diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında 100 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde, "Davalı Melih Gökçek müvekkilim hakkında asılsız, gerçek dışı beyanları ve ithamları ile kamuoyu nezdinde müvekkilimi yasa dışı bir terör örgütünün yandaşı olarak lanse etmiş, asılsız suçlamalarda bulunmuştur. Bu suçlamaları televizyon ekranları aracılığı ile yapmıştır. Ayrıca sayın mahkemenize belirtilmesi gereken bir diğer husus da, davalının müvekkilime 2004 yılında SHP Genel Başkanı iken Diyarbakır'da gerçekleşen mitingde yaptığı konuşma ile ilgilidir. Davalı Melih Gökçek, müvekkilimin söz konusu mitingde 'PKK'nın vurulmuş olan kişisine, PKK şehitlerine saygı duruşunda bulunun' dediğini iddia etmiştir. Bu iddia tamamen gerçek dışıdır. Bahis konusu olan Diyarbakır mitinginde müvekkilim davalının beyanlarının aksine, 'Fırat'ın doğusu da bizim, batısı da bizimdir. Devletimiz tektir, ulusumuz tümdür, yurdumuzu böldürmeyiz' demiştir. Müvekkilimin cumhuriyetimizin temel niteliklerine bağlılığı açıkça ortada iken davalı, 'teröristlerin yanında', 'PKK'yı terör örgütü kabul etmiyor', 'PKK'nın vurulmuş olan kişisine, PKK şehitlerine saygı duruşu diyor' biçimdeki gerçeklerle ilgisi olmayan haber ve açıklamalarla kamuoyunu yanılttığıgibi, eleştiri sınırlarını aşarak müvekkilimin şeref ve onurunu küçültmeyi, siyasi kimliğini zedelemeyi hedeflemektedir. İş bu gerekçelerle Melih Gökçek'e dava açmak zorunluluğumuz doğmuştur. Sayın mahkemenizden davamızın kabulü ile 100 bin TL manevi tazminata hükmedilmesini saygılarımızla talep ederiz" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 16:11:22
Güncelleme :20 Mart 2009 Cuma 16:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?