5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Karla mücadeleye devam

BAŞKENTTE KARLA MÜCADELEYE DEVAM

Başkenti etkisi altına alan kar yağışına karşı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Başkentte tüm ana arter yollar trafiğe açık tutulurken, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarını sokaklar ve kaldırımlarda yoğunlaştıracağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri karın yağdığından bu yana tüm ekiplerin 24 saat esasına göre aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdüğünü, yapılan çalışmalarla Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğundaki tüm bulvar ve caddelerin trafiğe açık olduğunu belirttiler.

Ana arter, bulvar ve caddeleri açık tutmak için yapılan yoğun çalışmaların ardından trafiğin normale döndüğünü belirten yetkililer, bugün itibariyle daha çok Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan ve genişliği 12 metreden büyük olan sokaklar ile hastane, okul, üniversite gibi kamu kurum ve kuruluşlarının çevresinde ve giriş çıkış yerlerinde çalışmaların yoğunlaşacağını söylediler.

Ankara mücavir alan sınırları içinde bulunan köy yollarında da çalışmaların artırılacağını belirten yetkililer, bu bölgelerde de kar küreme ve tuzlama çalışmalarının yapılacağını bildirdiler. Karla mücadele ekiplerince, kaldırımlar üzerinde ve yol kenarında biriken karlar ile kaldırımlarda biriken kar ve buzların temizleneceğini söyleyen yetkililer, vatandaşların sıkıntı yaşamaması için gerekli bütün çalışmaların yapıldığını belirttiler.

BUZLANMAYA DİKKAT

Kar yağışının azaldığını ancak tam olarak sona ermediğini bildiren Büyükşehir yetkilileri, hava sıcaklığının 0'ın altında seyredeceğini bu nedenle yollarda gizli buzlanma (eriyen karın özellikle geceleri buza dönüşmesi ve üzerine hafif yağan karla bunun görülmemesi) yaşanabileceğini belirterek bu konuda da araç sürücülerini dikkatli seyretmeleri uyarısında bulundular.

BAŞKENTTE KARLA MÜCADELEYE DEVAM
BAŞKENTTE KARLA MÜCADELEYE DEVAM
BAŞKENTTE KARLA MÜCADELEYE DEVAM
BAŞKENTTE KARLA MÜCADELEYE DEVAM
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2011 Perşembe 11:09:02
Güncelleme :10 Mart 2011 Perşembe 17:04:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?