3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kasımpaşa kupayı Erdoğan'a götürdü


Erdoğan, Süper Lig'e yükselen Kasımpaşa kafilesini kabul etti. Kabulde renkli görüntüler yaşanırken Erdoğan'ı rahatsız eden bir konu vardı.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen kabulde, futbolcu ve yöneticilerin ellerini tek tek sıkarak karşıladı ve ''Hoşgeldiniz'' dedi.

Konuşmasına Kasımpaşa'yı kutlayarak başlayan Erdoğan, ''Zorlu bir sezon oldu ama sonu da iyi oldu'' ifadesini kullandı.

Kasımpaşa'nın başarısının, bundan sonra da devam etmesini dileyen Erdoğan, şunları söyledi:

''Süper Lig'in havası malum daha farklı. Herhalde yönetim gerekli değerlendirmelerini ona göre yapacaktır. Süper Lig'e yönelik de kararlarını verecektir.

Bank Asya Ligi'nde baştan itibaren hakikaten birinci devre çok iyi bir performansınız vardı. Bayağı da iyi puan topladınız. Ama ikinci devre başladı, biz de şaşırdık. 5 maç çok çok sıkıntılı bir dönemdi. Sizi tanıyamadık. Fakat her şeye rağmen sonu iyi oldu. Sizleri tebrik ediyorum.

Dün akşam gerçi maçtan sonra bazı nahoş hadiseler olmuş. Biz de tam İstanbul'dan Ankara'ya intikal ettiğimizde, havaalanına iner inmez duyduk. Vali Bey ve Emniyet Müdürü de oradaydı. Sonra Başkan ile de konuyu görüştüğümüzde zaten yatıştırılmıştı konular.

Maalesef futbolda bu çirkinlikleri hala yaşıyoruz. 'Fair play'in adı var ama kendisi yok. Bunları göremiyoruz. Temenni ederiz ki gerek saha gerekse saha dışı tribünler, bunu aşar ve sadece futbol değil sporun tamamı barışa, kardeşliğe, sevgiye vesile olan etkinlikler haline dönüşür''

ÖZAK: SPOR KULÜPLERİ, FUTBOL KULÜPLERİ YASASINI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRMEMİZ LAZIM. SPORDA ŞİDDET VE DÜZENSİZLİKLE İLGİLİ YASADA OLUMSUZLUKLAR VAR. ONLARI DÜZELTMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Devlet Bakanı Faruk Özak, 'Spor kulüpleri, futbol kulüpleri yasasını tekrar gözden geçirmemiz lazım. Sporda şiddet ve düzensizlikle ilgili yasada olumsuzluklar var. Onları düzeltmeye çalışacağız'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kasımpaşa'lı futbolcu ve yöneticileri kabulünde konuşan Özak, Turkcell Süper Lig'e çıkan Kasımpaşa'lı sporcuları kutladı.

Bakanlık olarak gençlerin sorunlarına çok önem vermeye başlayacaklarını kaydeden Özak, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Türkiye'de, 28 yaşın altındaki nüfusun 35 milyonun üzerinde olduğunu belirten Bakan Özak, spor alanında yasal düzenlemeler yapacaklarını da söyledi.

Faruk Özak, ''Spor kulüpleri, futbol kulüpleri yasasını tekrar gözden geçirmemiz lazım. Sporda şiddet ve düzensizlikle ilgili yasada olumsuzluklar var. Onları düzeltmeye çalışacağız. O ruhu görmek için çok sayıda öğrencimiz, insanımız Çanakkale'ye gitmişti. Bu, milli birliğimizin, aidiyet duygumuzun, vatan, millet ve bayrak sevgimizin artmasına neden olmuştu. Bunu daha da arttırmaya çalışacağız. Osmanlı'nın kurulduğu Söğüt'te, Bilecik'te çok daha fazla etkinlik yapmaya çalışacağız. Atatürkümüz'ün Anıtkabir'ine daha çok gencimizin gitmesini sağlayacağız'' diye konuştu.

 

-ERDOĞAN'A 5 NUMARALI FORMA-

Kasımpaşa Spor Kulübü Başkanı Hasan Hilmi Öksüz de Başbakan Erdoğan'ın karşısına şampiyon bir takım olarak çıkmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

''İnşallah bundan sonra da sizin doğduğunuz, büyüdüğünüz, yetiştiğiniz bölgenin takımı olarak her zaman sizin yüzünüzü ak çıkarmaya gayret edeceğiz'' diyen Öksüz, Başbakan Erdoğan'a 5 sırt numaralı Kasımpaşa forması takdim etti. Başbakan Erdoğan da Başkan Öksüz'e Turkcell Süper lig'de başarılar diliyorum'' yazan bir gümüş tabak hediye etti.
 

AA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 09:02:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?