3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Katil zanlısı fazla kaçamadı

Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü'nde görevli şoför Alparslan Kaya'nın katil zanlısı yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlileri, Alparslan Kaya'nın (32), Başbakanlık Merkez Bina'nın karşısında geçtiğimiz günlerde kalbine aldığı bıçak darbesiyle hayatını kaybetmesiyle ilgili olayı aydınlatmak için özel bir birim oluşturdu.

Polis, yapılan araştırmaların ardından Alparslan Kaya ile Keçiören'de oturan Habip Muhammed A.'nın (27), geçen yıla kadar çok yakın arkadaş olduklarını ancak Habip Muhammed A.'nın, Kaya'nın yeğeniyle evlenmek istemesi üzerine iki
arkadaşın aralarının açıldığını tespit etti.

Habip Muhammed A.'nın ev adresini belirleyen ekiplerinin, zanlının olay gecesi Mersin'e gittiğini öğrenmesi üzerine Ankara'dan Mersin'e bir ekip gönderildi. Mersin'de zanlıyı takibe alan polisler, zanlının İstanbul'a gittiğini tespit edince, takipleri bu ilde de sürdürdü.

İstanbul'da takip edildiğinin farkına varan Habip Muhammed A.'nın polislerden kurtularak izini kaybettirmesinin ardından, AŞTİ'de de önlem alan Cinayet Bürosu dedektifleri, dün Ankara'ya gelen zanlıyı otobüsten inerken gözaltına aldı. Zanlıyla birlikte olayda kullanılan bıçak da ele geçirildi. Emniyette ifade veren Habip Muhammed A., cinayeti işlediğini itiraf ederek bir yıl önce Alparslan Kaya'dan yeğeni ile evlenmek için izin istediğini ancak Kaya'nın kendisine hakaret ederek aşağıladığını söyledi.

Kaya'nın, bu olaydan bir süre sonra kendisini dövdüğünü ileri süren zanlı, olay günü öğleye doğru Alparslan Kaya'yı Başbakanlık çıkışı takip ettiğini söyledi.
Kaya ile Habib Muhammed A.'nın cinayet öncesi bir süre tartıştıklarını gösteren kamera kayıtlarının da elde edildiği belirtilirken, zanlı emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 17:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?