4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Katliam gibi kaza 5 ölü 2 yaralı

Ankara'da iki arkadaş grubunun sürat yarışı yapması sonucu meydana gelen kazada 5 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 

Edinilen bilgilere göre kaza gece saat 01.00 sıralarında Eskişehir yolu 5. kilometrede meydana geldi. Necati Gümüş kontrolündeki 60 HB 605 plakalı otomobil ile plakası tespit edilemeyen bir başka otomobil Eskişehir yolu üzerinde yarışmaya başladı. Aşırı sürat nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybeden Necati Gümüş ilk olarak orta refüjde bulunan yol aydınlatma direğine çarptı. Aydınlatma direğine çarptıktan sonra yolun karşı şeridine geçen 60 HB 605 plakalı otomobil daha sonra Ankara'dan Eskişehir istikametinde gitmekte olan Rıfat Köprü kontrolündeki 06 YIB 11 plakalı jeep ve yine aynı istikamette seyir halinde olan Kazım Doğan kontrolündeki 06 AZ 9096 plakalı otomobile çarptı. 

Kaza sonrası içerisinde 6 kişi bulunan özel otomobil 3 parçaya bölündü. 60 HB 605 plakalı otomobilin sürücüsü Necati Gümüş'ün kolu koparken araç içerisinde bulunan Canberk Özkan, Nuri Saygın Koca, Baran Duman, soy ismi belirlenemeyen Cengiz, ve kimliği tespit edilemeyen bir kişi hayatını kaybetti. Ağır yaralı sürücü Gümüş olay yerine çağırılan ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Sürücünün durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. 3 parçaya bölünen araçta bulunan 5 kişinin cesetleri Eskişehir yolu üzerinde yaklaşık 100 metre sürüklenirken ölen gençlerle yarıştığı iddia edilen arkadaşları ise olay yerinde görüntü alan basın mensuplarına saldırdı. Polis ekiplerinin olay yerinde güvenlik çemberi almakta gecikince yoldan geçen araçlar cesetlerin aralarından yollarına devam etti. Daha sonra ise Ankara - Eskişehir yolu uzun süreli araç trafiğine kapatıldı. Kaza yerinde kazayı kameralara anlatan vatandaşlar ise, "2 araçta çok hızlı gidiyorlardı. Birden bir ses duyduk. Ne olduğunu anlayamadık. Parçalanan otomobil aydınlatma direğine çarptı ve ardından karşı şeritten gelen otomobillere çarptı. Çok süratli gidiyorlardı" dediler. Polis ekipleri kaza ile ilgili geniş çapta soruşturma başlattı.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 11:18:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?