4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Kavun kamyonundan eroin çıktı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koordinesinde Ankara polisinin yaptığı operasyonda Van'dan gelen kavun kamyonun gizli bölmelerinde, 62 kilo 278 gram saf eroin ele geçirildi.


Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na gelen bir ihbardan yola çıkılarak başlatılan operasyonda Van, Adana ve Ankara Emniyet Müdürlükleri, Avrupa'ya götürülmeye çalışılan uyuşturucuyu yakalandı. Narkotik Suçlar Büro Amirliği'nin İstanbul'a teslim edilmek üzere Van'dan harekete eden 47 KE.. plakalı Ford Cargo marka kamyon takibe alındı. Lütfullah O. ve Fazıl O. kardeşlerin yönetimindeki kamyonu Ankara girişinde durduran ekipler dedektör köpekler aracılığıyla ayrıntılı bir arama yaptı.

14 ton kavunun yüklü olduğu kamyonun mazot deposunda zula tabir edilen gizli yerde 121 paket halinde sarılmış 62 kilo 278 gram saf eroin ele geçirildi. Ayrıca şahısların üzerinden uyuşturucudan elde ettikleri belirlenen bin Euro ile kavun kamyonuna el konuldu. Yakalanan Lütfullah ve Fazıl O. kardeşler ifadelerinin ardından "Uyuşturucu Madde Kaçakçılığı Yapmak, Eroin Maddesi Temin Etmek ve Nakletmek" suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 13:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?