4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Kaza anımsatılınca ağlıyor

Irak’ta düşen uçaktan tek kurtulan kişi olan Abdülkadir Akyüz’ün belden aşağısı felç. Kaza hatırlatılınca ağlamaya başlayan Akyüz’ün henüz ifadesi alınamadı.

GEÇEN ay Bağdat yakınlarında esrarengiz bir şekilde düşerek 28’i Türk, 34 kişiye mezar olan uçaktan kurtulan tek yolcu Abdülkadir Akyüz’ün, kaza anımsatılınca ağlamaya başladığı, bu nedenle kendisine olayla ilgili soru sorulamadığı öğrenildi. İstihbarat, emniyet veya Cumhuriyet Savcısının da tartışmalı uçak kazası konusunda henüz Akyüz’ün ifadesine başvurmadığı bildirilirken, Akyüz’e yakınları ve doktorlar da, yorulmasın diye kazadan bahsetmiyorlar. Tedavi gördüğü Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinden çıkarılan Akyüz’ün kaldığı özel odanın kapısına "Ziyaret yasaktır" uyarısı asıldı. Hastanenin güvenlik görevlileri de Akyüz’ün katında ve odasının önünde sıkı önlem aldılar. Akyüz’ün, önümüzdeki günlerde Dışişleri Bakanlığı’nın izniyle, doktorların ve yakınlarının nezaretinde basın karşısına çıkarılacağı açıklandı.

HAFIZA NORMALE DÖNECEK

Ortopedi Servisi’nde Başhekim Prof. Dr. Nihat Tosun’un ilgilendiği Akyüz’ün belden aşağısı felç olmuş durumda. Doktorlar, omuriliği koptuğu için felcin geri dönüşü olmadığını, Akyüz’ün yaşamını bu şekilde sürdüreceğini bildirdiler. Prof. Dr. Tosun, 14 gün süren koma hali ve uyutulmadan sonra ve kazada yaşadığı beyin travması sonucu geçici bellek kaybının normal olduğunu, "sarhoşluk halinin" henüz geçmediğini, ancak tedavi ilerledikçe Akyüz’ün hafızasının da normale döneceğini bildirdi. Omurilik zedelenmesi yanında vücudunda çeşitli kırıklar olan Akyüz’ün iki elinde de yanıklar bulunuyor. Psikiyatr desteği de verilen, babası ve amcasının refakat ettiği Akyüz’ün ve ailesinin masraflarını Ulaştırma Bakanlığı’nın üstlendiği öğrenildi.


Süleyman DEMİRKAN/Vatan
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 15:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?