3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kazak Orkestrası'ndan konser

Kazakistan Kurmangazi Konservatuvarı Kazak Halk Müziği Gençlik Orkestrası, Panora Park'ta konser verdi.

Etimesgut Belediyesi ve TÜRKSOY Genel Müdürlüğü tarafından TRT ve Panora Alışveriş Merkezi'nin desteğiyle düzenlenen konseri, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Kazakistan Büyükelçisi Bagdad Amreyev ve çok sayıda sanatsever izledi. Konser sonrasında sanatçılar ayakta alkışlandı.

Başkan Demirel, tarihi ve kültürel bağları bulunan dost bir ülke olan Kazakistan'ın Halk Müziği Gençlik Orkestrası'nı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Türk Cumhuriyetleri ile olan ilişkilere önceki belediye başkanlığı döneminde de büyük önem verdiklerini ifade eden Demirel, bu çerçevede "Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali" düzenlediklerini söyledi. Festivale katılan ülke ve derneklerin kendilerine ayrılan stantlarda yörelerine ait geleneksel araç ve gereçleri, örf, adet ve göreneklerini simgeleyen ürünleri sergilediğini belirten Demirel, Türk Cumhuriyetleri'nin yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

Başkan Demire, Kazakistan Kurmangazi Konservatuvarı Kazak Halk Müziği Gençlik Orkestrası'nı dinlemekten keyif aldığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 15:27:07
Güncelleme :16 Haziran 2009 Salı 15:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?