5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Kazalar MOBESE'ye takıldı

BAŞKENTTE TRAFİK KAZALARI MOBESE KAMERALARINA TAKILDI

Başkentte MOBESE kameralarına başta trafik kazaları olmak üzere çeşitli görüntüler yansıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Ankara Kent Güvenliği Yönetim Sistemi, 825 kamerayla Ankara'nın önemli cadde, sokak ve kavşaklarını kesintisiz gözlüyor. Başkentte suç ve suçluyla mücadelede polisin elini güçlendiren MOBESE sisteminde 513 noktaya yerleştirilen 825 kameradan 298'i 360 derece hareket edebilen kameralardan oluşuyor. Kameralardan 652'si güvenlik amacıyla kullanılırken, diğerleri trafiğin izlenmesinde kullanılıyor. Kırmızı ışık ihlallerinden 'şüpheli paket' alarmına

kadar etkili olan sistemde özel hayatın gizliliğine dikkat ediliyor. Binaların sisteme yansıyan görüntülerinde özel hayatın görüntülenmemesi için perdeleme yapılıyor.

Kavşaklara yerleştirilen kameralar buralarda meydana gelen kazaları da görüntülemeye başladı. Başkentte yaşanan trafik kazalarının yanı sıra bir kişinin kendini yakma girişimi ile bir çocuğun dilendirilmesi de MOBESE kameraları tarafından görüntülendi. Ayrıca, bir dilencinin MOBESE kamerası tarafından tespit edilmesinin ardından yakalanması da görüntüler arasında yer aldı. Aralarında ölümlü kazaların da olduğu trafik kazaları sürücülerin hatalarını gözönüne serdi.

BAŞKENTTE TRAFİK KAZALARI MOBESE KAMERALARINA TAKILDI
BAŞKENTTE TRAFİK KAZALARI MOBESE KAMERALARINA TAKILDI
BAŞKENTTE TRAFİK KAZALARI MOBESE KAMERALARINA TAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2011 Perşembe 12:03:03
Güncelleme :13 Ocak 2011 Perşembe 19:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?