5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Kazaya davetiye çıkardılar

Ankara Esenboğa yolu üzerinde meydana gelen iki ayrı kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. 

İsmi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı olarak değiştirilen ve yol yapım çalışmalarının devam ettiği protokol yolu üzerinde iki araç, inşaat halinde olan 10 metre yüksekliğindeki üst geçitten yarım saat arayla yere çakıldı. 

Gece saat 02.00 sıralarında Esenboğa'dan Ankara istikametine giden Ali Türkoğlu idaresindeki 06 AT 3194 plakalı kamyonet, içindeki 3 yolcusuyla birlikte karanlık olan yolda ilerlerken yapım aşamasında olan ve herhangi bir işaretlemenin olmadığı üstgeçitten aşağı düştü. Yere çakılan kamyonet ters dönerken sürücü Ali Türkoğlu olay yerinde hayatını kaybetti. Kamyonette bulunan diğer yolcular Haydar Çolak, Çağrı Çolak ve Bekir Güler ise yaralandı. 

Yaralılara ilk müdahale kazayı gören belediye ekipleri tarafından yapıldı. Daha sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları hastaneye götürdü. Kazanın ardından üst geçitte önlem alınmaması ikinci bir kazaya davetiye çıkardı. İlk kazadan yaklaşık yarım saat sonra Serhat Kaya idaresindeki 06 K 0206 plakalı otomobil aynı noktadan yere çakıldı. Otomobil diğer kamyonetin yanına düşerken sürücü Serhat Kaya, kazayı şans eseri hafif sıyrıklarla atlattı. Yolun çok karanlık olduğunu ve herhangi bir işaretlemenin olmadığını belirten sürücü Serhat Kaya, "Havaalanından şehir merkezi istikametine doğru düz yolda devam ediyordum. Ne olduğunu anlamadım. Birden otomobilimle birlikte alt geçide uçtuk" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 10:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ekrem Sariköse IP: 84.63.24.xxx Tarih : 6.09.2006 13:40:30
Üst gecitte önlem almayanlar büyük sorumsuzluk yapmislar. Buraya kadar herhalde herkes ayni fikirdedir. Fakat ben sunu anlayamiyorum... ilk kaza olduktan sonra kaza yerine gelen insanlarin, Saglik görevlilerinin , Emniyet görevlilerinin, ( kazalarin sebeblerini her zaman, en ayrintisiyla, ayni VTR'yi defalarca tekrarlamak suretiyle gösteren ) BASIN MENSUPLARININ sorumsuzlugu degilmidir ikinci Arabanin düsmesine müsade etmek? Ilk yardimin ilk kurali nedir? "KAZA YERiNi" emniyet altina almak. Saygilarimla.