4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Kazım Koyuncu anıldı

Kanser nedeniyle hayatını kaybeden Karadenizli müzisyen Kazım Koyuncu, ölümünün 2. yıldönümünde, memleketi Artvin'in Hopa ilçesinde ve Ankara’da anıldı.

Kazım Koyuncu'nun ailesi ve sevenleri Hopa’nın Sugören köyünde Koyuncu'nun mezarına çiçekler bıraktı. Ardından çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda kişi ile Trabzonspor'un altyapı futbolcuları, üzerlerinde Trabzonspor formasıyla Koyuncu'nun mezarını ziyaret ettiler. Hopalı Hasan Bilgin, burada yaptığı konuşmada, Kazım Koyuncu isminin artık ülke sınırları dışına taştığını söyledi. Bilgin, ''Kazım Koyuncu yüreklerde ve gönüllerde ölümsüzleşti. Kazım Koyuncu'yu, bizler yaşadığımız sürece yaşatacağız ve çocuklarımıza da yaşattırmayı öğreteceğiz'' dedi.

Bilgin, daha sonra Kazım Koyuncu anısına yazdığı şiiri okudu. Kazım Koyuncu için Ankara’da da bir anma düzenlendi. Bazı sivil toplum kuruluşları tarafından Yüksel Caddesi İnsan Hakları Heykeli önünde düzenlenen etkinlikte, şiirler okunarak, Kazım Koyuncu'nun sevilen şarkıları seslendirildi.

Şarkılara, izleyiciler horon teperek eşlik ederken, Koyuncu'nun fotoğraflarının yer aldığı sinevizyon gösterisi sunuldu. Öte yandan, Konur Sokak'ta Kazım Koyuncu'nun yaklaşık 200 fotoğrafının yer aldığı sergi açıldı. Sergi, 29 Haziran Cuma gününe kadar açık kalacak. Serginin açıldığı yerdeki ''Kazım Koyuncu'ya Mektup'' isimli hatıra defterinin de bir hafta sonra Koyuncu'nun ailesine teslim edileceği kaydedildi.

Gazeteport
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 17:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?