3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Keçiören tiyatroya doyacak

KEÇİÖREN'DE TİYATRO GÜNLERİ BAŞLIYOR

Yaklaşık 6 yıldır faaliyet gösteren ve kurulduğu günden bu yana birçok oyun sahneleyen Keçiören Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Necip Fazıl Kısakürek'in yazdığı ve Sedat Aslan'ın yönettiği 'Ahşap Konak' isimli oyunla perdelerini açıyor.

23 Ekim 2009 Cuma gününden itibaren Huzurevi Tiyatro Salonu'nda sahnelenmeye başlanacak oyun, hafta içi çarşamba, perşembe ve cuma günleri saat 20.00'de, hafta sonları cumartesi ve pazar günleri saat 13.30'da sahnelenecek. 16 yıldır faaliyet gösteren Keçiören Belediyesi Şehir Tiyatroları, geçtiğimiz yıllarda Türkmen Düğünü, Aile Bağları, Taş Bademleri, Eski Çarıklar, Bencil Dev, Su Gelince gibi pek çok oyunu başarıyla sergilemişti.

Yeniden perde diyecekleri günü iple çeken ve Keçiörenlilerle yeniden buluşmanın heyecanını yaşayan Şehir Tiyatrosu oyuncuları, çocuklar için sahneleyecekleri Nasrettin Hoca ve Keloğlan adlı oyun için de hazırlık yapıyor. Keçiören Belediyesi Şehir Tiyatroları ayrıca 12 ve üzeri yaş grubundaki tiyatroseverlere cumartesi ve pazar günleri kurs verecek.

Göreve geldikleri günden bu yana sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük önem verdiklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Belediyelerin görevi sadece temizlik hizmetlerini yürütmek, yol, kaldırım ve asfalt yapmak değildir. Kültürel faaliyetler de en az bu hizmetler kadar önemlidir. Bu açıdan Keçiören Belediyesi olarak kültürel hizmetlere de büyük önem veriyoruz. Biz tiyatroyu değerlerimizin genç kuşaklara aktarılması yolunda bir vasıta olarak görüyoruz ve bütün Keçiörenlileri tiyatromuza bekliyoruz. 16 yıldır faaliyet gösteren Şehir Tiyatromuz tiyatroyu Keçiörenlilere sevdirmeyi başardı. Özellikle gençlerimize tiyatro sevgisini aşılamak bizleri sevindiriyor" dedi.

KEÇİÖREN'DE TİYATRO GÜNLERİ BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 10:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?