3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Keçiören'de Hıdırellez coşkusu

Hıdırellez, Keçiören'de öğrencilerin ve vatandaşların katıldığı etkinlikle kutlandı.

Anafartalar Parkı'nda düzenlenen kutlamalara Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürü Doğan Acar, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Özcan ve İlçe Milli Eğitimi Müdürü Hüseyin Yurtoğlu ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamalarda konuşan Kaymakam Güler, yaz bayramı olarak bilinen Hıdırellez'in tarihimizdeki güzel geleneklerden biri olduğunu ve insanlar arasında dostluk ve kardeşliği pekiştirdiğini belirtti.

Belediye Başkan Yardımcısı Özcan yeniden doğuşun ifadesi olan Hıdırellez'in Keçiören'e ve ülkeye bolluk ve bereket getirmesi temennisinde bulunurken, Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürü Doğan Acar da yaptığı konuşmada, Hıdırellez'in özellikle kasaba ve köylerde yaygın olarak kutlandığını belirterek, inanışa göre Hızır'ın ab-ı hayat suyundan içerek ölmezliğe ulaştığını, zaman zaman insanların arasına karışarak zor durumda olanlara yardım ettiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen kutlamalarda öğrenciler arasında halat çekme, yoğurt içinde para bulma, yumurta taşıma ve çuvalla yürüme yarışmaları düzenlendi. Türk halk müziği konserinin de yer aldığı programda ayrıca öğrenciler şiirler okudu ve folklor gösterisi sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 12:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?