3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Keçiören'de kalp sağlığı ölçülüyor

Ankara'nın Keçiören ilçesinde kalp ve damar hastalıklarını önlemek ve buna bağlı ölümleri azaltmak amacıyla bilgilendirme toplantısı ve ücretsiz risk ölçümü yapıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın himayesinde Türk Kardiyoloji Derneği, Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği, Türk Nöroloji Derneği, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği ve Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği ve Pfizer'in katkılarıyla yürütülen 'Kalbinizi Koruyun, İçinde Sevdikleriniz Var' kampanyası kapsamında Keçiören Belediyesi Huzurevi Toplantı Salonu'nda toplantı düzenlendi. Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Türk Hipartansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ülver Derici halka kalp ve damar hastalıkları hakkında bilgi verdi.

Keçiören Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen bilgilendirme programında toplam 230 kişinin de ücretsiz risk ölçümü yapıldı. Doç. Dr. Derici, sigara, aşırı kilo, hareketsiz yaşam tarzı, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterolü kalp ve damar hastalıklarına yakalanmakta risk faktörleri olarak sıraladı. Derici, ayrıca sağlıklı beslenme ve sporla zenginleşen, sigaradan uzak bir yaşam tarzının kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürdüğünü belirtti.

Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Özcan da, her konuda olduğu gibi sağlık konusunda da halkın bilinçlendirilmesinin önemine işaret ederek, "Hastalanmadan önce sağlığımızın değerini maalesef bilmiyoruz. Bizim doktora gitmeme veya her şey bittikten sonra gitme hastalığımız var. Toplum olarak zamanında, düzenli kontrollerle sağlık taramalarından geçme alışkanlığı edinmemiz gerekiyor. Onun için halkımızı bu konuda bilinçlendirmek zorundayız. Düzenlediğimiz toplantının amacı da budur. Bu tür toplantıları bundan sonra da sürdüreceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 14:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?